Kur’an Kursu Öğreticisi Firdevs Adıyaman’ın organize ettiği, Öözyayla Köyü Düğün Salonu’nda verilen iftar yemeğine Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Kur’an kursu öğrencileri ve velileri katıldı.
İftar yemeği öncesi Müftü Yardımcısı Nazım Haksever; “Yaz Kur’an kurslarına katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimizin yaşıtları tatil yapıp gezerken, bu öğrencilerimiz Müftülüğümüzce düzenlenen bu kurslarımıza katılmayı tercih ettiler. Öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programın düzenlenmesinde ve sponsorluğunu yapan Firdevs Adıyaman’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Haksever; “Anne ve babaların evlatlarına önemle öğretmesi gereken şey haramları tanıtmak ve onlardan sakınmanın metotlarını öğretmek olmalıdır. Bu konuda ortaya çıkan bir boşluk, yavrularımızı zararlı bir varlık haline çevirir. Bu konuda emekli din görevlisi bir kardeşimiz 8 yaşındaki yavrusuna önce komşusunun kirazından getirmesini ister. Çocuk, babasının bu isteğini yerine getirmek için gayret gösterir. Baba, evladını yanına çağırır ve “Yavrum komşunun kirazını onun izni olmadan almak haramdır, niye almaya gidiyorsun” deyince çocuk, “baba sen istedin” dedi. Babası, “Oğlum seni haram olan bir yere babanda ananda, kardeşinde, arkadaşında gönderse kesinlikle gitmeyeceksin” diyerek, oğluna haramdan sakınma özelliği kazandırmaya çalışarak tüm babalara örnek olmuştur” dedi.
Kurs Öğreticisi Firdevs Adıyaman; “Bu gün burada Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediğimiz iftar programı için toplanmış bulunuyoruz. Bu ayın anlamını daha iyi kavramamız ve yeni yetişen nesillere aktarmamız için çok önemlidir. Programımıza teşrif eden Müftü Yardımcımız Nazım Haksever hocamıza, öğrencilerimize ve halkımıza teşekkür ederim” dedi.
Program Müftü Yardımcısı Haksever’in yaptığı yemek duası ile sona erdi.