Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Merkez, Kasaba ve Köylerinde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri, Nevşehir Dini İlim, Eğitim ve İbadet Külliyesinin bir bölümü olarak ilimizde yeni hizmete açılan H. Pembe Avlanmaz Eğitim Merkezinde, Hizmet İçi Eğitim Semineri başlatıldı.

Kur’an Kursu hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde sunulması amacıyla personelin mesleki yeterliliklerini, hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırabilmek amacıyla Nevşehir Merkez, Kasaba ve Köylerinde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri, 05.10.2015 – 27.11.2015 tarihleri arasında Hizmet İçi Eğitim Seminerine alındı.

Seminere İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve A. Celalettin Altunkaya, Din Eğitimi ve Din Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Özer ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Kur’an’ın hadimleri ve hizmetkârları Kur’an kursu öğreticilerimiz, sizleri Allah’ın selamı ile selamlıyorum diyerek, açılış konuşmasına başlayan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “ Rabbimize hamd-ü senalar olsun ki; Müftülüğümüze ait bir Eğitim Merkezinde Hizmet İçi Eğitimimizi yapmayı nasip eyledi. Yıllardır, orda burda yapıyor, bunun hasretini çekiyorduk, Elhamdülillah nasip oldu. çok hayırlı bir eğitimle başlıyoruz.

Kur’an Eğitimiyle. Bilmiyor muyuz? Biliyoruz. Ama bilgilerimizin yenilenmesi lazım, gelişmesi lazım. Her gün yeni bir şeyler öğrenmemiz lazım. “Yeter artık ben oldum” demek çok yanlıştır.

İlim lücce-i bi-sahildir,

Anda âlim geçinen, cahildir.” Demiş şair.

“İki günü müsavi olan ziyandadır” buyuran Efendimiz (S.A.V.)

Bu duygu ve düşüncelerle bu kursun hayırlı, verimli ve başarılı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.   

Yaklaşık 2 ay sürecek olan Hizmet İçi Eğitim Semineri İl Müftüsü Yakup Öztürk, Rehber Öğretici olarak Merkez Üftade Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Şerif Usta,  Hacı Ömer Tavsatmaz Kur’an Kursu Öğreticisi Zehra Şener, Hacı Nihal Kur’an Kursu Öğreticisi Sümeyra Karadeniz, Üftade Kur’an Kursu Öğreticisi Zekiye Yetişen ve Mevlana Kur’an Kursu Öğreticisi Rabia Gedik tarafından verilmektedir.