Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK)Kırşehir İl Müdürü Faruk Şahin,KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerin,22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini belirtti.

"E Devlet Şifresine Sahip Olmak Gerekiyor"
Başvuruların sadece E Devlet üzerinden yapılması için PTT şubelerinden şifre alınacağını belirten Faruk Şahin,Bunun için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor. 

Ücretsiz Yoluyla Başvurulacak
Başvurular www.turkiye.gov.tr internet adresinden hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi; kyk.gsb.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek.
Başvuru sırasında 2016-OSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ÖSYM; 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise ARASINIF kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.

"Belirli Tarih İçerisinde Güncelleme Yapılabilir"
 
Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecek.
"Web Sayfasından Duyurulacak"

Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak.

KYK yurt başvuruları başladı. Öğrencilerin merakla beklediği KYK 2016-2017 yurt başvuruları Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Twitter hesabından yaptığı açıklama ile başlamış oldu. Öğrenciler KYK yurt başvurularını e-devlet sistemine giriş yaparak tamamlayabilecek. KYK başvuruları için gerekli olan e-devlet şifreniz yok ise buradan ayrıntılı açıklamaları görebilirsiniz. KYK yurt başvuruları 22 Ağustos tarihine kadar devam edecek. İşte E-devlet KYK yurt başvuru sayfası.

KYK yurt başvuru ekranı için tıklayınız

KYK yurt başvuru kılavuzu için tıkla


Resmi Twitter'da görüntüle
 Takip et
Akif Çağatay Kılıç @ackilic76
Sevgili Öğrenciler, 

KYK Yurt başvurularımız başladı. 

Hayırlı olsun...

Başvuru Linki: http://kyk.gsb.gov.tr 
00:05 - 16 Ağustos 2016

KUK yurt başvuruları başladı

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için başvuru süreci başladı. Başvurular, 22 Ağustos 2016 Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular başladı.

KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Bunun için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin nüfus cüzdanları ile PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olması gerekiyor.

Hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgi, "www.kyk.gsb.gov.tr" internet sitesindeki "Başvuru Kılavuzu"ndan edinilebilecek.

Başvuru sırasında, 2016-ÖSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin "ÖSYM", 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise "ARASINIF" kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-Devlet üzerinden güncelleyebilecek.

Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde "www.kyknet.gsb.gov.tr" internet sitesinden duyurulacak.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da başvuruların başladığını sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından duyurdu.