Nevşehir Özel Lara Eğitim Kurumları öğrencileri  Muharrem ayı dolayısıyla hazırladıkları 2500 kişilik aşureyi Nevşehir Sanayiinde ve Forum Alışveriş Merkezinde dağıttı.

Özel Lara eğitim Kurumları
Aşure günü’nü öğretmen, öğrenci ve velileri ile birlikte kutladı. Velilerin de desteğiyle büyük bir özenle hazırlanan ve yapılmasında öğrencilerin de yardım ettiği aşure, okulda da öğrencilere ikram edildi. Çocukları ile büyük gurur duyduklarını söyleyen veliler, okul yönetimi başta olmak üzere öğretmenlere teşekkür ettiler. Sanayi esnafına dağıtım yapan öğrencilerden Arda Kavak , “Arkadaşlarım ile önce aşure malzemelerini topladık. Bugün de yemekhanede 3 kazan aşure pişirdik. Sanayide arkadaşlarımla beraber aşure dağıtımı yaptık. Böyle yapılan toplum hizmetleri bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

          Okul müdürü Ulaş İnönü  ise, “Aşure Berekettir. Şimdi Kardeşlik Zamanı” sloganıyla yola çıktık. Velilerimiz ve öğrencilerimiz de bizlere destek verdi. Bir kilimin desenleri gibi farklılıkları zenginlik gördüklerini belirterek, aşurenin içindeki zenginliğinin aynı zamanda toplumsal birliktelik ve paylaşmanın sembolüdür. Aşurenin içine de 20 çeşit farklı ürün konuluyor. Bir kazanda buluşan farklı ürünler ağzımıza tat katıyor. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Kardeşlik aşuremize katkısı olan tüm velilerimize ve öğrencilerimize  teşekkür ediyoruz .” şeklinde konuştu.