Özel Nevşehir Lara Eğitim Kurumları öğrencileri Anadolu Özel okullar Derneği'nin Kayseri'de düzenlediği Akıl Oyunları Yarışmalarında 9 altın,2 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya 15 kişiden oluşan akıl oyunları takımıyla katılan Lara Eğitim Kurumları, bu başarıyla 4. defa art arda Kayseri Bölge Şampiyonu olma başarısını gösterdi. Kayseri ve çevre illerde faaliyet gösteren özel okulların katıldığı yarışmalarda 5,6 ve 7. sınıf öğrencileri yarıştılar.

Bul-Çevir, Gobblet, Abolone, Hedef5, Hedef4, Mat Bulmaca, Mangala, Reversi ve Quıxo oyunlarında altın madalya kazanan Lara'lı öğrenciler, Mathdoku ve Dama oyunlarında gümüş madalya kazandılar.

Lara Eğitim Kurumları Müdürü Ulaş İnönü "Sadece bir okul değil bir hayta tarzı seçmeyi tercih edip bizde eğitim gören öğrencilerimizi her alanda yetiştirip onları başarılara alıştırmak hedefindeyiz. Aklın daha verimli çalışmasını, stratejik hareket etmeyi ve hesaplama yeteneklerinin geliştirilmesini sağlayan bu tür oyunlarla uğraşan öğrencilerin derslerde daha başarılı olduklarını görüyoruz. Kazanılan bu başarıdan dolayı emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim" dedi.