Nevşehir eğitim öğretim hayatına büyük katkılar sağlayan  Özel Lara Eğitim Kurumları Japonya’dan Kapadokya’ya ziyarete gelen öğrenci grubunu okulunda misafir etti.

Japonya’nın değişik okullarından Türkiye’ye gelen misafirler Nevşehir’de Lara Eğitim Kurumlarını ziyaret ettiler. Misafirler  idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından coşkulu bir biçimde karşılandı . Karşılamanın ardından konuk ekip okul müdürü Ulaş İnönü’yü makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında misafirlere baklava ve Türk kahvesi ikram edildi.

Eğitim sistemleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu, iyi niyet mektubu ve karşılıklı hediyeler takdim edildikten sonra, Japon öğrenciler 7. ve 8. Sınıf öğrencileriyle söyleşi yaptılar. Söyleşi esnasında Lara ortaokulu öğrencilerinin  misafirlere İngilizce sorular sorması misafir grubun ilgisini çekti. Öğrenciler geçtiğimiz hafta içerisinde Körfez köprüsünün halatının kopmasından dolayı harakiri yapan Japon mühendisi de sordular. Japon öğrencilerden Yosi “ Japonya’da çalışmak çok önemlidir. Japonya’da işler şansa bırakılmaz, herkes sorumluluk sahibidir. Bundan dolayı harakiri etmiştir” şeklinde konuştu. Söyleşiden sonra müzik öğretmeninin gelen misafirlere piyanoda Japonca bir parça çalması duygu dolu dakikalar yaşattı. Ziyaret bitiminde öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi ve hediye takdim edildi..