Satrançtaki başarılarıyla kendinden sıkça bahsettiren Özel Nevşehir Lara Eğitim Kurumları başarılarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.
 
Lara öğrencileri geçen hafta yapılan Kadınlar Günü Satranç turnuvasında 1 Kupa 2 madalya alırken, pazar günü yapılan Küçükler Satranç Liginde 1 Kupa 4 madalya daha kazandılar. Kadınlar günü Satranç Turnuvasında Laralı Sporculardan Öznur Başyiğit kupa alırken,  Sümeyye Tunçyürek ve Zeynep Sena Açan gümüş madalya aldı.

Nevşehir Küçükler Satranç Liginde takım halinde 3. olarak kupa kaldıran öğrencilerden Barış Cihan Kaynar altın madalya, Ahmet Akif Kılıçay ve Efe Kerem Şimşek gümüş madalya ve Muhammet Berkin Şimşek bronz madalya alarak büyük bir başarı elde etti.

Özel Nevşehir Lara Eğitim Kurumları müdürü Ulaş İnönü makamında sporcuları kabul ederek onları tebrik etti. İnönü satrancın önemli bir spor dalı olduğunu ve bu sporun gelişmesi ve yayılmasında özel hassasiyet gösterildiğini ifade ederek, başarıda emeği geçen satranç öğretmeni İbrahim Cebecioğluna ve öğrencilere  teşekkür etti.