Özel Nevşehir Lara Eğitim Kurumları’nın organize ettiği Okul Evde Başlar konunu seminerde uzman psikolog Dr. Fatih Kalıkınç Lara Konferans Salonunda velilere  hitap etti.

Uzman Psikolog Dr. 
Fatih Kalkınç, yapılan ilmi araştırmalarda cep telefonlarının, çocukların performansını yüzde 30 düşürdüğünü ortaya çıkarttığını belirtti. Dr. Kalkınç, mümkün olsa çocukların 18 yaşına kadar cep telefonlarından uzak tutulmasının başarılarını artıracağını ifade etti.

'ÇOCUKLARINIZI DERS ÇALIŞIRKEN VEYA YATARKEN CEP TELEFONU ORTAMINDAN UZAK TUTUN'

Konuşmasında çocukların başarısını artıran ve azaltan konulara dikkat çeken Dr. Kalkınç, televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının çocuklar üzerindeki zararlarına dikkat çekti. 

Kalkınç, “Çocuklarınızı ders çalışırken veya yatarken cep telefonu ortamından uzak tutun. Yapılan ilmi araştırmalarda cep telefonlarının çocuklarımızın performansını yüzde 30 düşürdüğü tespit edilmiştir. Mümkünse 18 yaşına kadar cep telefonları kullanılmaması gerekir." dedi.

“ÇOCUK NE DÜŞÜNCE İLE YATARSA SABAH ONUNLA KALKAR”

Televizyon izleme ve bilgisayar kullanma konularına da değinen Kalkınç, öğrencilerin akşam hangi durumla yatarlarsa, sabah da o düşünceyle kalkacağını ifade etti. Bundan dolayı öğrencilerin yatmadan önce zihni olumsuz anlamda meşgul edecek etkinliklere fazla zaman ayırmaması gerektiğini belirten Dr. Kalkınç, “Öğrencilerin, bu tür alışkanlıklardan vazgeçip mutlaka okuma alışkanlığı kazanarak bu tür iletişim araçlarına harcadıkları zamanı okuma alışkanlığına dönüştürmeleri gerekir. Çocuklarımızın bu tür kötü alışkanlıklardan vazgeçmelerinin ve başarıyı yakalamalarının yolu ise aile içi iletişimden geçiyor. Onlarla yakın temas kurup iletişim sağlarsak, çocuklarımızla onların hep olumlu yönlerini konuşursak ve onlara sorumluluklar yüklersek, özgüvenleri artacak ve çocuklarımızın başarılı olma yolunda onlara büyük bir katkı sağlayacaktır." tavsiyesinde bulundu.

“OLUMSUZ SÖYLEMLE ÇOCUKLARI NEGATİF ETKİLEMEYİN”

Olumsuz söylem ve davranışların çocuk ve öğrenciler üzerinde negatif etki oluşturduğunun altını çizen Kalkınç, bu konuda velilere büyük görevler düştüğünü ifade etti. Kalkınç, "Olumlu sözcük ve pozitif düşüncelerle başarının önündeki engelleri kaldırmak mümkündür." dedi. 
Seminer sırasında dinleyicilere sorular yöneltip, aldığı cevaplarla anekdotlar da anlatan Kalkınç, sahneye çağırdığı davetlilerle, sosyal hayatta yaşanan bazı olayları uygulamalı gösterdi.

Veliler tarafından ilgiyle takip edilen seminer sonunda okul müdürü Ulaş İNÖNÜ tarafından Dr. Fatih Kalkınç’a plaket takdim edildi.