·        TEOG SINAVINDA LARA’LI  7 ÖĞRENCİ 120 SORUDA 120 DOĞRU YAPTI

·        LARA’DAN YİNE BAŞARI, TEOG’DA 7 ÖĞRENCİSİ “SIFIR HATA” YAPTI....


 Nevşehir Özel Lara  Ortaokulu’nda okuyan 7 öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza attı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından okula gelen öğrencilerin ve ailelerinin sevinçleri görülmeye değerdi. Sınavda 120 soruda hiç hata yapmayarak büyük bir başarıya imza atan Lara Ortaokulu öğrencileri Nevşehir rekorunu da kırmanın haklı gururunu yaşadılar.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan okul müdürü Ulaş İnönü     “ 1  milyon 278 bin öğrenci arasından okulumuzda okuyan 7 öğrencinin TEOG sınavlarında hiç yanlış yapmamaları bizleri çok sevindirdi.  Bu başarı tabii ki sadece bir yılın ürünü değildir. Lara Eğitim Kurumları, öğrencilerini 1. sınıftan 8. sınıfa kadar ciddi ve disiplinli bir çalışma temposuyla geleceğe hazırlamaktadır. Aynı zamanda her hafta bir deneme sınavı yapılarak öğrencilerin durumları takip edilmiş, eksikleri tamamlama etütleri yapılmıştır. Öğrencilerimizin başarısında yaz tatilinden beri süregelen çalışmaların ve  sınavlara kırk gün kala  yapılan yoğunlaştırılmış  etüt programlarının da büyük katkısı olmuştur. Bu sınavda 7 öğrencimizin sıfır hata yapmalarının yanı sıra, 7 öğrencimizin sadece 1 yanlış, 8 öğrencimizin ise 2 yanlış yapmaları da  öğretmenlerimizin ve ailelerimizin göğsünü kabartmıştır. Sınava giren öğrenci sayımızın 70 olduğu düşünüldüğünde bu başarının ne kadar büyük olduğu daha da iyi anlaşılmaktadır.” diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZA EN İYİ EĞİTİM HANGİ OKULDA VERİLİYORSA ONA GÖNDERME TARAFTARIYIZ'

Sınavda sıfır hata yapan  öğrencilerden Hüseyin Karaca’nın  babası Turgut Karaca da bu başarının kendileri için gurur verici bir durum olduğunu dile getirdi. Karaca, “ Her aile, çocuklarının başarılı olmasını ister. Başarı tek taraflı olmuyor. Bu başarıda Lara Eğitim Kurumlarının ve dershane öğretmenlerinin emekleri çoktur. Bizler her zaman çocuklarımızı en iyi eğitim hangi okulda veriliyorsa oraya  gönderme taraftarıyız. Okulumuz da bu ihtiyaca en güzel şekilde cevap vermiştir, emeği geçen herkese tüm veliler adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Sınavda 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Muhammed Enes Ay, Hüseyin Karaca, Melike Selamet, Ceyda Yazılı, Alperen Kaya, Feyza Betül Sümer ve Sude Taşar ödüllerini okul müdürünün elinden aldılar.