Nevşehir'de  sosyal ve siyasal faaliyetleriyle adından sıkça söz edilen Makbule Atlı Nevşehir Üniversitesinin öğrencisi oldu.

Makbule ATLI  azmi ile Nevşehir Üniversitesini Kazanarak  Eğitime devam ediyor.  Konuyla ilgili bilgi veren ATLI ;

 Nevşehir  Üniversitesine   Başladığım  gün  Nevşehir Üniversitesi   yönetimi ve  Öğretmenleri

 Beni tebrik ederek örnek bir ögrenci olacağımı vurguladılar ayrıca sınıfımdaki çocuklarımın yaşındaki  gençler bana çok büyük destek oldular.    Hocalarım çok iyiler Nevşehir üniversitesinde okumak  Benim için  çok gurur verici. Azim ile  Her şey başarılıyor. Bende Azmettim ve Üniversiteli oldum her kese tavsiyem Beşikten Mezara kadar eğitim diyorum. dedi 
Emekli ve  Üç çocuk annesi, olan ATLI'nın   2 öğretmen  ve biri Üniversite'de  okuyan üç evladı bulunuyor.  Halen Nevşehir Kadın Derneği Başkanlığını  yürüten ATLI'yı  sıra dışı yapan özellikleri bununla bitmiyor. Öncelikle son derece hırslı, azimli, çalışkan ve özverili bir kişi. Nevşehir de Okul aile birliliklerinde çalıştı ,sosyal yardımlaşmalarda  ev ev gezerek muhtaç aileleri tespit ederek anketler tuttu  çok sayıda muhtaç ailelere  yardım ulaştırdı bu çalışmalar esnasında  eğitim kurslarına devam etti   çeşitli sivil toplumlarla çalışarak  projeler  yürüttü   Nevşehir Kadın Derneğinin  kuruculuğunu üslenerek Nevşehir Kadın Derneği Başkanı olarak görev Yapmakta  Ayrıca  siyasette  Başarıları ile birçok gazete televizyonlarda  başarısından bahsedildi ve Nevşehir  meclis üyeliği  yaptı Ayrıca Nevşehir Kent Konseyi Başkanlığı  Yaptı Nevşehir de  İlk Kadın milletvekili aday adayı oldu.

Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından 2005 yılından bu yana açılan kursların nerdeyse tamamına katılmış ve 30’nin üzerinde sertifika almış. Çocuk bakıcılığı, nakış, giyim, mefruşattan tutun da beden dili, diksiyon,  bilgisayara kadar her alanda kendisini yetiştirmiş. Boş zamanlarında minyatür, ebru ve resim çalışmaları yapıyor. Nevşehir’deki birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu, üye ya da gönüllü olarak faaliyet gösteriyor. Okuma yazma bilmeyen bayanlara eğitim vermiş Görme engellilerin faaliyetlerine katılıyor. Okul Aile Birliklerinde çalışıyor, yoksul ailelere yardım konusundaki organizasyonlara katılıyor, kadın sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Siyaset Akademisini başarıyla bitirmiş. AB Konusunda İstanbul’da düzenlenen ve Egemen Bağış’ın da katıldığı toplantıya proje eğitimlerine Nevşehir’i temsilen katılmışkısacası ATLI Anadolu kadınının neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermeye devam ediyor.