Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran 2018 tarihinde 8. sınıf öğrencilerinin isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanlarını Bakanlığın internet sitesinde açıkladı.

Açıklanan listeye göre Nevşehir’de, Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, RTE Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, H. Avni İncekara Fen Lisesi, Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Nevşehir Lisesi ve Ürgüp Tesan Fen Lisesi Merkezi Sınavla öğrenci alacak.

Merkezi sınav, isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler, başvurularını 18 Nisan 2018 Çarşamba gününe kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2018'den itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

Merkezi sınavın 2 Haziran 2018 Cumartesi günü iki bölüm halinde uygulanacağı ve çoktan seçmeli 90 soru sorulacağı öğrenilirken sınav sonucunun 22 Haziran'da açıklanacağı belirtildi.

Nevşehir’de Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Okullar ve Kontenjanları;

Okulun Adı

Okulun Türü

Öğretim Şekli

Pansiyon Durumu

Derslik Sayısı

Kontenjan

Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kız

Var

2

60

RTE Anadolu İmam Hatip Lisesi

Anadolu İmam Hatip Lisesi

Erkek

Var

2

60

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kız-Erkek

Yok

1

30

H. Avni İncekara Fen Lisesi

Fen Lisesi

Kız-Erkek

Var

3

90

Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi

Sosyal Bilimler Lisesi

Kız-Erkek

Var

3

90

Nevşehir Lisesi

Anadolu Lisesi

Kız-Erkek

Yok

3

90

Ürgüp Tesan Fen Lisesi

Fen Lisesi

Kız-Erkek

Var

3

90