Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu, Okul Aile Birliği Aldığı bir kararla 2015-2016 Öğretim Yılında mezun olan öğrencileri ile; yapılan sınavda başarılı olan 5. Sınıf öğrencilerini “Hediye Yağmuru”na tuttu.
1-Nisan ayında okulca düzenlenen ve Kapadokya Kültür Merkezinde halka ve öğrenci velilerine sunulan Kutlu Doğum Programında, Okul Müdürü İbrahim BAŞARAN’ın öğrencilere verdiği söz yerine getirildi. 2015-2016 Öğretim Yılında Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulundan mezun olan ve TEOG Yerleştirme Puanı olarak 450 ve üzeri puan alıp; lise tahsillerine İmam Hatip Liselerinde devam kararı alan öğrencilerden  Feyza Nur UÇAN, Fatma Sevde YAVUZ, Ruveyda İZCİ, Burhan TAŞPINAR, Mehmed Zahid YAVUZ ve Halil İbrahim GÜZELCE’ye  birer adet diz üstü bilgisayar hediye edildi.
2-Mayıs ayında yapılan ve merkez ilçedeki bütün ilkokullarda gerçekleştirilen “Okul Tanıtım Programları”nda da yaklaşık 2.000 öğrenciye ulaşılmış ve bütün ilkokul öğrencilerine kalem, defter, silgi, kalemtraş kırmızı kurşun kalem ve okul tanıtım broşüründen oluşan birer poşet hediye edilmişti. Bu programlarda, okula kaydolacak öğrenciler arasında yapılacak sınavda ilk on dereceye gireceklere de 1 diz üstü bilgisayar, bir akıllı telefon, bir tablet ve 7 adet bisiklet vaadinde bulunulmuştu.
07.12.2016 Çarşamba günü İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR’in de katılımıyla yapılan törende öğrenciler hediyelerine kavuştular. Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri arasında yapılan sınavda 1. Olan Zehra ELKATMIŞ’ a diz üstü bilgisayar, Mürüvvet UÇAR’a akıllı telefonSefa Murat ÇELİK’e tablet, Meryem Azra EVİRGEN, Amine BUDAK, Gülhas GÖKÇE, Feyza İLALAN, Melike Nur YILDIZ, Ebrar ATASAVUN ve Hatice BEDENLİ’ye de birer adet bisiklet hediye edildi.
3-2014-2015 Öğretim Yılında Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu’na kayıt yaptırın ve yapılan sınavda başarılı olan üç öğrenciye diz üstü bilgisayar, yedi öğrenciye  bisiklet ve 50 öğrenciye de birer adet tablet hediyesinde bulunulmuştu.
Okul Müdürü İbrahim BAŞARAN yaptığı açıklamada; “bu güzel ve çok değerli hediyelerin öğrencilerimizle buluşmasına vesile olan varlıklı velilerimiz ve hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu konuda okulumuz idaresine karşı gösterdikleri sonsuz güven ve desteklerinden dolayı Okul Aile Birliği yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine şükranlarımı sunuyorum.” İfadesinde bulundu.Ayrıca başarılı öğrencileri için “Hediye Yağmuru”nun devam edeceği müjdesini de verdi.