Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı Mustafa Özdemir, yeni hükümet sistemini desteklediklerine dikkat çekerken, sendikal anlamda yeni sistemden beklentileri olduğunu dile getirdi.
Memur-Sen’in kırmızı çizgisi olan iş güvencesi konusunda, sendikal yasalar hususunda, memurlara siyaset ve grev hakkı tanınması gibi konularda önemli beklentiler içerisinde bulunduklarına dikkat çeken Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Özdemir, yeni dönemin ülke ve İslam coğrafyası açısından önemli kazanımlar elde edilen bir dönem olmasını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.
Özdemir, “Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye demokrasisi çeşitli aşamalardan geçti. Cumhuriyet tarihinde çeşitli darbeler, bunalımlar geçirdi ülkemiz. En son 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte ülke tarihi yeniden yazılmak durumundaydı. Darbe girişiminin ardından Yenikapı ruhuyla Türkiye artık parlamenter sistemin iyi sonuç vermediğini gördü. Tek parti hükümetleriyle hükümetlerin ömürlerinin yaklaşık 1.5-2 yıl olduğu, Parlamenter sistemle istenilen verimin alınamadığı görüldü. Geçmiş dönemlerde zaman zaman başkanlık sistemine geçiş konusu ele alınmış olsa da bu konuda başarı sağlanamamıştı. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte devletimizin artık başkanlık sistemine geçiş konusunda önemli bir irade ve kararlılık gösterdi. 24 Haziran seçimleriyle birlikte yeni döneme geçildi. Biz bu dönemi önemsiyoruz. Cumhuriyet tarihimizde, demokrasi serüvenimizde bu dönemin çok ciddi kazanımlar sağlanan bir dönem olacağını düşünüyoruz. Eleştirdiğimiz birçok konunun bu yeni dönemde çözüm bulacağına inanıyoruz. Elbette sistem değişimlerinde bugünden, yarına her şeyin çözüme kavuşacağını beklemek doğru olmaz. İyi kurgular ve planlamalar yapılırsa yeni sistemin faydalarının kısa zamanda görülmeye başlanacağını düşünüyorum. Cumhuriyet tarihimizde bilinç altımız ve kodlarımız tamamen parlamenter sisteme göre ayarlandı. Biz Memur-Sen ailesi olarak yeni sistemi destekliyor, kurum ve kuruluşlarıyla yeni sistemin ülkemizi ihya edeceğine inanıyoruz. Sendikal yasamızda yapılan değişimler, memurların özlük haklarında yapılmasını beklediğimiz güncellemeler, memurlara siyaset ve grev haklarının verilmesi gibi ilavelerin yapıldığı bir sendikal anlayışın geliştirilmesini bekliyoruz.
Bu noktada devlet personel rejimi yapılabilir. Bizim kırmızı çizgimiz olan iş ve iş güvencesi konusunda iyileştirmeler yapılabilir. Yeni sistemin başta ülkemize ve bize gönül vermiş tüm Müslüman coğrafyasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.