Merhum eski Valimiz Şinasi Kuş un oğlu Şafak Kuş Nevşehir de... 

 Duygu yoğunluğu yaşanan programda Merhum Şinasi Kuş un ödülünü oğlu Şafak Kuş’a NEÜ Rektörümüz Prof.Dr.Filiz  Kılıç takdim etti.

Programa Nevşehir Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ev sahipliğin de Merhum Eski Nevşehir Valimiz Şinasi Kuş’un oğlu Şafak Kuş, Hayırseverlerimiz Ali Acerer,Atıf Bilgin ve üniversitemizin ilk kuruluşunda Vakıf yönetim kurulu üyesi Muhasebeci ve Mali Müşavir Ali Bilgi ,Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile çok sayıda akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir Üniversitesi tarafından ilk olarak bu yıl başlatılan ve Üniversitemize katkıda bulanan ve Üniversitemizin kuruluşuna emeği geçenler için düzenlenen “ Hizmet Onur Ödülü “ törenlerinin ilkinde Üniversitemizin hayalden hayata geçişinin şüphesiz en büyük mimarlarından olan merhum Eski Nevşehir Valimiz Sayın Şinasi Kuş adına oğlu Şafak Kuş a önce plaketleri sonra Üstün Hizmet Onur Ödülü NEÜ Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç tarafından takdim edildi.

Merhum Valimiz Şinasi Kuş için kısa tanıtım slayt sunumlarıyla Şinasi Kuş Kimdir i kısa özgeçmişiyle yad edilerek anıldı…

Daha sonra yine Merhum Şinasi Kuş döneminin canlı şahitleri olarak Nevşehirli Hayırseverimiz İş Adamı Ali Acerer, Üniversitemiz kuruluş vakıf yönetim kurulu üyesi Mali Müşavir Ali Bilgi ve Hayırseverimiz İş Adamı Atıf Bilgin söz alarak konuştular…. 

Oldukça duygu dolu anların yaşandığı ve Üniversitemiz tarafından Vefanın en güzel ve en büyük örneğinin sergilendiği bu bölümde Merhum Valimiz Şinasi Kuş un oğlu Şafak Kuş ve tüm katılımcılar Şinasi Kuş’u Unutmayacağız diyerek onu saygı minnet şükran ve dualarla anacaklarını belirttiler. 

Vali Şinasi Kuş’un ödülü için sahneye çıkan ve babası adına bu anlamlı ödülü NEÜ  Rektörü Kılıç ın elinden alan Şafak Kuş öncelikle Rektör Kılıç a teşekkür ederek Babam Şinasi Kuş için Nevşehir Üniversitesi en büyük hayali idi.Bu bağlamda Valilik döneminden sonra vefatına kadar Nevşehirli dostlarıyla hiç kopmadı dolayısıyla Nevşehir kendisi için çok büyük anlam ve önem taşıyordu. Bu vesile ile bugünü tertip eden yine NEÜ’de ki bir Salona da babam Şinasi Kuş isminin verilmesi inceliği gösteren Rektörümüze sonsuz teşekkür ediyorum ,Nevşehir Üniversitesinin geldiği bu noktayı görmeyi inanıyorum ki oda çok isterdi. Dedi.

Rektör Kılıç ta Merhum Valimiz Şinasi Kuş’un Üniversitemiz kuruluşunda yaptığı çalışmaları ile halkımıza olan yakınlığı yaptıklarıyla Nevşehir halkımızın gönüllerini feth ederek ölümsüzleştiğini bir kez daha kendisini minnet ve saygıyla anıyoruz dedi.

Programın sunuculuğunu yapan Fikret Çapacı başarılı sunumlarıyla takdir gördü...



Merhum ŞİNASİ KUŞ Kimdir?

Şinasi Kuş,  1948 yılında Kocaelinin Gölcük ilçesine bağlı Nüzhetiye köyünde dünyaya geldi.1972 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Bozkurt, Durağan, Lice, Kemaliye, Gölbaşı ve Terme'de kaymakamlıkları, 1991-1992 yılları arasında Muş, 1992-1995 yılları arasında Samsun Valilikleri yaptı. 1996-1998 yılları arasında Nevşehir Valiliği yaptı. 2012 yılında Hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Nevşehir'e olan bağlılığını,sevgisini hizmetleriyle, halkla olan yakınlığıyla her zaman göstermiştir.

Nevsehirden ayrıldıktan sonra bile bu sevgisini, bağlılığını koparmamıştı. O bir Nevşehirliydi. Bizden biriydi. Güleryüzlüydü, hizmet&memleket aşkıyla doluydu.

Merhum Şinasi Kuş Nevşehirde görev yaptığı yıllarda Nevşehir Üniversitesinin ilk söz edildiği o yıllarda, Üniversitenin yapımı ile bizzat kendisi ilgilenmişti. O dönem Erciyes Üniversitesine bağlı olarak kurulan bazı okulların inşaatlarını  sık sık ziyaret edip inşaat ustalarından yerinde bilgiler alıp onları yönlendirmişti.Ve o yıllarda Vali Şinasi Kuş Üniversite İnşaatında mesai saatleri dışında bile o havayı soluyarak bir Nevşehirli olarak o büyük heyecanını hissetmişti. Evet yanlış duymadınız o bir Nevşehirliydi.

Evet Nevşehir Üniversitesiyle anılan Şinasi Kuş,  bugün artık aramızda değil … Mekanı cennet olsun...Ancak biz onun en büyük hayalinin tam da gerçeğe dönüştüğü yerdeyiz;  her anlamda hızla yükselen Nevşehir Üniversitemizdeyiz.

2007 yılında kurulan Üniversitemiz Rektörümüz Prof. Dr. Filiz KILIÇ’ın önderliğinde çok yol kat etti. Çok gelişti  ve en yüksek hedeflere doğru ilerliyor.

Sayın Valim Gözün arkada kalmasın. Üniversiten kuruldu ve çok yükseldi!

SENİ UNUTMAYACAĞIZ…