Mesleki eğitim merkezi öğrencileri artık lise diploması alabilecek. 
Mesleki eğitimde yapılan yeni uygulamalar ile mesleki teknik merkezi öğrencileri, artık kalfalık ve ustalık belgelerinin yanında lise diploması da alabilecek. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Nevşehir Merkez Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Demir şu açıklamalarda bulundu;

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 19/07/2019 tarih ve 18 sayılı kararı Ağustos 2019 -2743 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanmıştır. Buna göre : 2019-2020 Eğitim – Öğretim yılında 9. Sınıflardan başlamak üzere Mesleki Eğitim Merkezlerinde isteyen öğrencilere diploma programı uygulanacaktır.

Fark ders olarak 9. Sınıflarda 2 ders saati TARİH, 10. Sınıflarda 2 saat T.C. İNKİLAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK, 11. SINIFLARDA 2 saat TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI – 3 saat MATEMATİK , 12. Sınıflarda 3 saat TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI – 3 saat MATEMATİK  dersi ni  almak suretiyle LİSE DİPLOMASI da alabileceklerdir. LİSE DİPLOMASI almak istemeyenler  USTALIK BELGESİ alacaklardır.

Fark  dersler akşamları veya hafta sonlarında Merkezimizde verilecektir.  Öğrenciler yine okula bir gün gelecek diğer günler işletmelerde çalışacaklardır. Öğrencilerin sigorta ve ücreti devletimiz tarafından karşılanacaktır. Böylece öğrencilerimiz hem meslek  öğrenecek , hem para kazanacak ve Lise mezunu olacaklardır.

        Halkımıza duyurulur.