AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Eczacı Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir İl Öğrenci Meclis Başkanı Pak Avanos Anadolu Lisesine ziyaret ederek "Kariyer Günleri" programının özel konuğu oldu. Gerek mesleki gerekse ülke gündemi ile ilgili konularda öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Milletvekili Açıkgöz burada Avanoslu öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.  


Nevşehir Milletvekili Açıkgöz tarafından Avanoslu öğrencilerle Referandum ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili bilgiler verildi ve gençlerle sohbet edip istek şikayetleri dinlendi.

Avanos Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Nevşehir İl Öğrenci Meclis Başkanı Anıl Pak’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Eczacı Mustafa Açıkgöz öğrencilerle buluşarak sohbet edip tecrübelerini paylaştı.
Milletvekili Açıkgöz, hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, öğrencilere gelecekteki kariyerleriyle ilgili bilgiler verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Nevşehir İl Öğrenci Meclis Başkanı Anıl Pak, "Bugün davetimizi geri çevirmeyip, bizleri onurlandıran sayın Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz'e teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin de büyük bir sabırsızlık içerisinde beklediklerinin farkındayım. Onları da daha fazla bekletmek istemiyorum. Ben sayın Milletvekilimiz Açıkgöz'e İlimizin gelişimi ve eğitime her konuda büyük destek verdiği için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

"İÇERİSİNDE BULUNDUĞUNUZ DÖNEMİN KIYMETİNİ BİLMENİZ GEREKİYOR"

Programa konuşmacı olarak katılan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, söyleşi yaparak hayat tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Milletvekili Açıkgöz, İlk olarak Avanos Andolu Lisesi Kariyer Günlerinde öğrenci kardeşlerimizle bir aradayız. "Sevgili Gençlerimiz, Sizler Yeni Türkiye 'nin Geleceğisiniz. " Gençlerimiz, sorumluluklarının farkında olarak donanımlı, birikimli, eğitimli, millî ve manevî değerleriyle geleceğe güvenle yürüyecektir. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Seçilme yaşını 18' e indiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi de Yeni Türkiye 'nin sistemi olacaktır." dedi.


Öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatarak öğüt veren Açıkgöz yaptığı konuşmasında, "Akademik olarak mutlaka başarınız olacaktır. Şuan sizlerin aranızda matematiği başarılı olan arkadaşımız olabilir, sosyal bilimlerde başarılı olan arkadaşımız olabilir, görsel sanatlarda başarılı olan arkadaşımız olabilir. Hepimizin kendine göre üstün bir yönü vardır. Esas olan herkesin kendine göre o üstün yönünü alıp bir noktaya taşıması gerekiyor. Herkes matematikten 10 alamaz, herkeste güzel resim yapamaz. O zaman herkes branşına göre kendini geliştirecek. Hayat çok hızlı bir şekilde değişiyor. Ben de lise yıllarında sizler gibiydim fakat şuan sizler bu sıralarda oturuyorsunuz. Hayat gelip geçiyor. Bir bakacaksınız sizlerde yıllar önce 8. sınıftık, şimdi anne baba olduk evli olduk diyeceksiniz. Bunun için içerisinde bulunduğunuz dönemin kıymetini bilmeniz gerekiyor. Dediğim gibi akademik başarınız mutlaka oluşacak. Ama esas olan insani yönünüz ve sosyal yönünüz olması gerekiyor. Sosyal yönünüzü geliştirmezseniz, ne kadar başarılı olursanız olun, hedefe ulaşamazsınız" dedi.

Milletvekili Açıkgöz, programın geri kalan bölümünde öğrencilerin sorularını cevapladı.

Açıkgöz daha sonra öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.