AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa Açıkgöz, "2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönemi bugün itibariyle başladı. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, fedakar ailelerimize, eli öpülesi öğretmenlerimize başarı ve sağlık dolu bir dönem olmasını diliyorum "dedi. Açıkgöz açıklamasında; 
2017-2018 eğitim öğretim döneminin I. yarıyıl tatilinin tamamlayarak 05 Şubat 2018 Pazartesi günü ders başı yapmanın heyecanıyla geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz güzel bir tatil geçirmeleri ile birlikte öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz dinlenmiş olarak ilk derse girdiler.

Milli birlik ve beraberlik içerisinde, ilim irfan yuvalarımızı şenlendiren sevgili öğrencilerimizin yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda “Güçlü Türkiye” mizin aydınlık geleceğini görüyor ve sevgili öğrencilerimize güveniyorum.

Millet ve devlet olarak en önemli önceliğimiz geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır.
Biz de diyoruz ki ‘Gençler Geleceğimizsiniz’ bu bilinçle Güçlü Türkiye’ nin emanetçileri sizlersiniz. Çocuklarımızı en iyi geleceğe taşımak için fedakârca emek veren eli öpülesi eğitimcilerimize de şükran ve minnetlerimi sunuyorum.
Yarıyıl tatilinin bitimi ile bugün ders başı yapan öğrencilerimize yeni başarılara adım atabilmek için bir vesile olmasını diler; öğrencilerimize, velilerimize ve eğitimcilerimize başarılı bir eğitim temenni eder, saygı ve selamlarımı sunarım.