Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle 4 gün sürecek çalıştayda orta öğretime geçiş düzenlemesi ile ilgili son hazırlıkları gözden geçireceklerini söyledi. "Müdürlerimizle birlikte 20'şerli gruplar halinde çalıştay düzenleyeceğiz. Toplantılarımızda orta öğretime geçiş düzenlemesi ile ilgili son hazırlıklarımızı gözden geçireceğiz." dedi.
Bakan Nabi Avcı, Devlet Malzeme Ofisi'nden satın alınan 100 adet minibüsün, il milli eğitim müdürlüklerine teslim törenine katıldı. Ankara Başkent Öğretmenevi'nde 3 gün sürecek bir toplantı için müdürlerle bugün birlikte olduklarını belirten Avcı, "Bu 3 gün boyunca tüm Türkiye'den il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle birlikte 20'şerli gruplar halinde çalıştay düzenleyeceğiz. 3 gün sürecek bu toplantılarımızda orta öğretime geçiş düzenlemesi ile ilgili son hazırlıklarımızı gözden geçireceğiz." Diye konuştu. Toplantı öncesi bakanlık olarak illere gönderecekleri yeni araçlarını teslimi için bir araya geldiklerini kaydeden Avcı, "Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve okullarımıza tahsis edilen araçların teslimi için bir araya geldik. Bugün burada 20 ilimize gönderilecek araçların teslimini yaptık içeride anahtarlarını verdik belki inanmıyorlar diye dışarıya çıkıp arabaları gösterdik. Hayırlı Uğurlu olsun sağlık içinde kullansınlar çocuklarımızı güven bir biçimde götürüp getirsinler tüm arkadaşlarımıza Ankara'ya teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

100 MİNİBÜS İHTİYACI OLAN İLLERE GÖNDERİLDİ

Bakanlık, taşıt ihtiyacı olan kurumlar ile okullarda yatılı öğrenci sayıları ile il ilçe merkezlerine uzaklıkları dikkate alınarak ihtiyaç önceliklerini belirledi. Satın alınan 100 adet minibüs ihtiyacı olan 81 ildeki okul ve kurumlara dağıtılacak. Araçlar 14 kişilik ve klimalı. Bakanlık 2012 yılında da 100 adet minibüs ihtiyacı olan okul ve kurumlara dağıtmıştı. Bakanlık tarafından 100 minibüsün dağıtıldığı iller şunlar: "Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Mersin, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Bartın, Ardahan, Iğdır, Karabük, Kilis."