Nevşehir Üniversitesi tarafından organize edilen ‘Ödüllü Kısa Video Yarışması’nda dereceye girerek misafirimiz olan liseler, Kapadokya bölgesine ve Nevşehir Üniversitesine hayran kaldı.

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Basın-Yayın, Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından Nevşehir ve Nevşehir Üniversitesini tanıtmak amacıyla 80 İl merkezi ve ilçelerdeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselere yönelik düzenlenen ‘Ödüllü Kısa Video Yarışması’nda dereceye giren; Sinop Boyabat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi, Trabzon Affan Anadolu Lisesi, Düzce Farabi Anadolu Lisesi, Diyarbakır Yenişehir 70. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Konya Ereğli Anadolu Lisesinden 2’şer öretmen ile 2’şer öğrenci olmak üzere toplam 24 kişi Üniversitemizin misafiri olarak Nevşehir’e geldi.

Üniversitemiz ana yerleşkesini gezen okullar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret ederek kendilerine gerçekleştirilen organizasyondan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

Nevşehir Üniversitesi olarak bölgenin ve Nevşehir Üniversitesi’nin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, okul yöneticileri ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek Üniversitemiz hakkında kendilerine bilgiler verdi.

Üniversitemiz Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Oteli’nde 3 gece 4 gündüz misafir edilen öğretmen ve öğrenciler, Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi ve Basın-Yayın, Kültür ve Edebiyat Kulübü görevlileri nezaretinde Avanos, Ürgüp, Derinkuyu, Göreme, Uçhisar, Mustafapaşa, Paşabağları, Zelve, Dervent Vadisi’nde yer alan peribacalarını, eski kilise ve manastırları, çanak atölyelerini, Nevşehir merkezde Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi külliyenin yanı sıra bölgenin diğer tarihi ve doğal güzelliklerini gezip görme imkanı buldu.

Nevşehir Üniversitesinin misafiri olarak Nevşehir Üniversitesini ve Nevşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini gezip görme imkanı bulan okul yöneticileri ve öğrenciler, üniversitemizin yeni kurulan üniversiteler arasında en hızlı gelişen üniversitelerden biri olduğunu belirterek yakın zamanda inşaatların tamamlanması ile Nevşehir Üniversitesinin gelişmiş bir üniversite görünümüne kavuşacağını ifade ettiler. Ayrıca üniversitemizin Kapadokya bölgesinin doğal yapısına uygun mimarisine de hayran kaldılar.