MERT; Çocukların başarısızlıklarının altında yatan problemlerin iyi tespit etmeden onları tembel, başarısız, sorumsuz gibi ifadelerle tanımlamanın doğru olmayacağını, çocukları başarısızlığa götüren sebeplerin öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, gelişim bozukluğu, uyum sorunları, çeşitli geçiş dönemleri ve  en önemlisi teknoloji bağımlılığı olabileceği, bunların doğru anlaşılıp ona uygun bir yol izlenmesi gerektiğini vurguladı.

MERT; Çocukların haftada en az birkaç akşamı birlikte geçirmei, aile bağlarını güçlendirmek için yakınları ziyaret etmeyi, sosyal etkinlikler yaparak çocukların farklı özelliklerini tanımayı tüm anne ve babalara tavsiye etti. Öğrencilerin tatil anlayışının da değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Mürsel MERT sözlerine şöyle devam etti:

‘’Sevgili öğrenciler;
Bütün yıl çalıştınız yoruldunuz emek harcadınız elbette şimdi dinleneceksiniz. Eğleneceksiniz. Arkadaşlarınızla ve ailelerinizle vakit geçireceksiniz. Ancak tatil gece geç saatlere kadar oturulan ertesi gün öğleye kadar yatılan eğer dışarı çıkılmıyorsa bilgisayarın başında oyun oynanan internette boş boş gezinilen amaçsız televizyon kanallarını dolaşırken zaman geçirilen bir dilim değildir. Böyle olursa dinlenemeyecek aksine yorulacaksınız. Uzun süren tatilde sıkılmamak adına hem dinlenme hem eğlenme hem de kendinizi geliştirme fırsatını okumak da bulabilirsiniz.’’

MERT; bu yaz tatilini hem eksikleri telafi edebilme fırsatı hem de dinlenebilme ve eğlenebilme fırsatı olarak değerlendirmenin çok doğru olacağını belirterek bu yaz tatilinde kitap okumanın bir alışkanlık haline getirilmesi konusunda aileleri ve öğrencileri uyardı.