Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mazhar Bağlı'nın iki aylık rektörlük sürecini değerlendirerek Bağlı'ya teşekkür etti.
Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasının ardından bir açıklama yaparak "Hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz. Rektör Bağlı, öncelikle Filiz Kılıç ve Tuncay Bülbül'ün yaptığı yanlışların hesabını sormalı sonra üniversitede huzuru tesis etmelidir. Bunlar olduğu takdirde biz üniversite yönetimine sonsuz destek sağlarız" diyen Uğur, Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın 2 aylık rektörlük sürecini değerlendirdi.
Mustafa Uğur, Eski Rektör Filiz Kılıç ve Genel Koordinatör Tuncay Bülbül ile ilgili üniversitede soruşturma sürecinin başlatıldığını ve usulsüz birçok konunun adli makamlar tarafından tekrar incelendiğine dair haberler aldıklarını belirterek, "Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın öncelikli olarak yanlışlardan hesap sorduğuna dair önemli bilgiler alıyor, yetkililerle gerekli görüşmeleri de sıklıkla yapıyoruz. Bu noktadaki memnuniyetimizi yetkili sendika olarak açıklama gereği hissettik. Türk Eğitim-Sen olarak başta rektörümüz olmak üzere, kurmaylarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz" dedi.
Rektör Bağlı'nın göreve geldiği süreçten itibaren birçok mantıklı görevlendirme ve atamaya da imza attığını belirten Uğur, "Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve rektör yardımcılarımız güzel atama ve kararlara imza atarak üniversitemizdeki çalışma barışını ve huzuru yeniden tesis etmiştir. Üniversitede görev yapan idari ve akademik personelden üniversite yönetiminin iki aylık sürecine dair sendikamıza olumsuz yorumlar yerine olumlu yorumlar gelmektedir. Bu müspet ortamın üniversitemizde gelecek dönemden itibaren hem akademik hem de idari anlamda başarıya odaklanacak bir ortamı beraberinde getireceğine inancımız tamdır. Bir Nevşehirli olarak, bir eğitimci olarak, bir sendika başkanı olarak bu tür müspet haberleri almaktan mutluyum. Rabbim daim etsin inşallah" şeklinde konuştu.
Rektör Bağlı'nın mevcut yönetim anlayışını devam ettirdiği sürece Uğur'un ve dolayısıyla Türk Eğitim-Sen'in üniversite yönetimine sonsuz destek sağlayacağı da netleşmiş oldu.