Nevşehir Üniversitesi Dil Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEDİM) bünyesinde Almanca (Aile Birleşimi Programı), Turizm Almancası, Çince, Academic Writing and Speaking ve Diksiyon (Sertifikalı) kurslarına katılmak isteyenler için ön müracaat kabullerine başlayacaklarını söyleyen NEDİM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Filiz Meltem Erdem Uçar, “NEDİM olarak dil eğitim ve öğretim kalitesini, bu alanda uzman öğretim elemanlarının desteğiyle yükseltmek, ulusal ve uluslararası dil öğretim standartlarını esas alarak son teknoloji ve yöntemlerle öğretme çalışmalarını yürütüyoruz. Aynı zamanda Türkçemiz başta olmak üzere diğer dillerin öğrenimine yönelik kurslar düzenliyoruz. Bunlardan ilki olan Temel İngilizce, KPDS-ÜDS’ye Hazırlık İngilizcesi ve Japonca kurslarını açtık. Özellikle Japonca ve Temel İngilizce kurslarımız halktan yoğun ilgi gördü. KPDS-ÜDS’ye hazırlık kurslarımıza ise Üniversite öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ilgi gösterdi. 15 Nisan 2013 tarihinden itibaren ise Almanca (Aile Birleşimi Programı), Turizm Almancası, Çince, Academic Writing and Speaking ve Diksiyon (Sertifikalı) kurslarımız başlayacak. Kurslarımıza katılmak isteyenler 10 Nisan 2013 tarihine kadar ön kayıt kayıtlarını,   11-12 Nisan 2013 tarihlerinde ise kesin kayıtlarını yaptırabilirler.

 

Aile Birleşimi Programına yönelik olarak düzenlenen Almanca Aile Birleşimi, Turizm Almancası, Çince, Academic Writing and Speaking kurslarının sadece üniversitemiz öğrenci ve personeli için değil, aynı zamanda bir turizm merkezi olan Kapadokya halkı için de büyük bir fırsat olacağını söyleyebiliriz.   Diğer kurslarımızda olduğu gibi Diksiyon kursumuz da alanında uzman öğretim elemanımız tarafından verilecek olup altı hafta süren kurs programını tamamlayan kursiyerlerimize sertifikaları verilecek.” dedi.

 

NEDİM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Filiz Meltem Erdem Uçar, düzenlenecek kursların, kursiyerlerin Türkçenin inceliklerini ve dünya dillerini alanında uzman öğretim elemanları aracılığıyla ve uygun fiyatlarla öğrenmeleri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.