Nevşehir Üniversitesi 2014 Yılı Basın Bilgilendirme ve Nevşehir Basınına Teşekkür Toplantısı,Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Tesis Binasında gerçekleştirildi.

NEHU Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi akademik birim yöneticileri ile Nevşehir’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda basın mensuplarına Nevşehir Nevşehir Hacı Bektaş Veli  Üniversitesinin 2013-2014 akademik yılı faaliyetleri ve gelecek dönem projeleri hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversitemizin bu güne kadar göstermiş olduğu başarılı çalışmalardan örnekler verdi.

Oldukça Genç bir üniversite olmamıza rağmen çok kısa zamanda büyük başarılar imza atmış bulunuyoruz diyen Rektör Kılıç,Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Nevşehir Basın mensuplarına teşekkür ediyorum dedi.

Kılıç,FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü Fikret Çapacı nın bir sorusu üzerine yaklaşan seçimlerde tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar dilerken bizim Üniversitemiz olarak Siyasetle bir ilişkimiz yoktur hepsine eşit mesafedeyiz Seçimlerin halkımıza Nevşehirimize hayırlı olmasını diliyorum dedi. Özellikle 30 Mart Yerel seçimlerine Üniversitemiz öğrencilerinin etkisi olur şeklindeki kamuoyundaki söylemlerede ; Bizim Bu konuda ne bir endişemiz nede bir iddiamız yok şeklinmde cavapladı.

Kılıç, Şuan 12 Bin civarında Nevşehir de eğitim gören üniversitemiz öğrencisi olduğunu söyleyerek,20 Üşleden 80 Üniversite ile anlaşmamaız bulunuyor.Bu Üniversitelerden şuan için Üniversitemizde 90 öğrenci bulunuyor dedi.

Yurt yapımına ilşkin sorumuzada,Kredi Yurtlar Kurumu bu konun direkt muhatabıdır.İnşallah biz 2014-2015 Eğitim dönemi için Eylül ayına yetişmesini diliyoruz.Bu şekilde öürencilerimizin barınma konusundaki sorunuda önemli bir şekilde karşılayacaktır dedi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, sürekli olarak kendisini yenileyen ve geliştiren üniversitelerinin uluslar arası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, basın bilgilendirme toplantısında Nevşehir'de görev yapan ulusal ve yerel gazete, televizyon ve haber ajanslarının muhabirleri ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Rektör Kılıç,2007 yılında Nevşehir Üniversitesi adı ile kurulan ve daha sonra ismi geçtiğimiz yıl Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilen üniversitelerinin isim değişikliğinin ardından aynı heyecanla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Üniversitelerinin kurulduğu günden bu yana şehir-üniversite işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Kılıç, bu yolda Nevşehirli vatandaşlardan ve hayırseverlerden büyük destek gördüklerini vurguladı. Sürekli kendisini yenileyen ve gelişen bir üniversite olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç: "Üniversitemiz 2013 yılında da bir çok önemli başarıya imza attı. Uluslar arası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu güne kadar 20 farklı ülkeden 80 üniversite ile iş birliği anlaşmaları imzaladık ve bu sayede çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrencimiz yurt dışında eğitim fırsatı gördü" dedi.

Hacı Bektaş Veli Araştırma Enstitüsünün kurulmasına yönelik kararın 19 Aralık 2013 tarihinde YÖK'ten geçtiğini ve konunun şu anda Milli Eğitim Bakanlığı2nda görüşüldüğünü de sözlerine ekleyen Kılıç, bunun yanında kampus alanı içerisinde 5 bin kişilik öğrenci yurdunun da yapımının sürdüğünü ifade etti.

Kılıç, konuşmasının ardından katkılarından dolayı gazetecilere Teşekkür Belgesi verdi. Yemekli toplantı belge alan gazeteciler ile Rektör Kılıç'ın toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu. 
Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi 2014 Yılı Basın Bilgilendirme ve Nevşehir Basınına Teşekkür töreni toplantısında NEHU Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç , Nevşehir'in en çok okunan haber mecrası www.fibhaber.com adına FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı,Genel Koordünatör İbrahim Uysal ve FİB Haber.Com Editörü Okay Ogan a Teşekkür Belgesi takdim etti.