Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılışı için ilk tören Üniversite Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tören daha sonra Üniversite Kongre ve Kültür Merkezinde devam etti. Burada düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bekci, Prof. Dr. İlyas Gökhan, Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum örgütleri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler, üniversite hayırseverlerinin yanı sıra yoğun bir katılım oldu.

Tören öncesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanları sahne alarak, icra ettikleri müzik dinletisi ile katılımcılara keyifli dakikalar yaşattılar. Müzik dinletisinin ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi fakültelerini ‘Fakülte birincisi’ olarak kazanarak kutlama belgeleri ile onurlandırılan öğrencilere adına Turizm Fakültesi öğrencisi Eylem Iğdır ve tüm öğrenciler adına Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı İlhan Aktaş birer konuşma yaptı.
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin 2015-2016 Akademik Yılı akademik yılına geçmişte olduğu gibi azim ve kararlılık içerisinde girmenin gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, büyük bir heyecan ve kıvançla açılışını yaptığımız akademik yılımızın; öğrencilerimize, ailelerine, akademik ve idari personelimizle birlikte tüm milletimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Rektör Kılıç, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurulalı 8 yıl oldu. Bu süre, bir insan ömrü için uzun bir süre, ancak bir üniversite için oldukça kısa bir zaman dilimi. Elbette bu günlere kolay bir şekilde gelinmedi. 8 yıl boyunca gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdürdük. Zorluklarla karşılaştık. Bazen karşılaştığımız sorunlar, başa çıkılması imkânsız gibi göründü ve nasıl başa çıkacağımızı düşündük. Ancak nihayetinde hep birlikte güzel neticeler aldık. Geçmişle bugünü kıyasladığımızda büyük işler yapmanın ve başarılı çalışmalara imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek fizikî yapılanma gerekse bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda yaptığımız çalışmalarla hem bölgemize hem de ülkemize her yönden önemli katkılar sağlamış olmanın haklı gururunu hissediyoruz. Bu başarı değerli hocalarımızın, öğrencilerimizin, idarecilerimizin, personelimizin, hayırseverlerimizin, Nevşehir halkının ve gönül dostlarımızın başarısıdır. Kısacası bu başarı öyküsünü hep birlikte yazdık, hep birlikte hayata kattık.  Bugün,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi,  gerek  alt ve üst yapısı gerekse  insan kaynakları ile bölgenin en değerli  kurumlarından bir haline gelmiştir” dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin her alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ,
“Ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla gerek yerel gerekse ulusal ve uluslar arası düzeyde rüştünü ispatlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi buna bağlı olarak bölgesini ve ülkesini kalkındırma yolunda hızla ilerlemektedir. Nevşehir’in ve ülkemizin yükselen bir değeri olan üniversitemiz, marka üniversite olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Öğrenci sayımızın 2000’li rakamlardan bugün gelinen noktada 15000’li rakamlara, öğretim elemanı sayımızın da 100’lerden 800’lere yükselmesi üniversitemizin yüksek öğretimde önemli bir aktör olduğunun açık bir göstergesidir. Elbette bu tabloyu yeterli görmüyor ve çalışmalarımızı tüm gayretimizle arttırmaya devam ediyoruz. Yine 2007’de fakülte sayısı 3, meslek yüksekokulu sayısı 2 iken,  bugün 7 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 8 uygulama ve araştırma merkezi kazandırmış bulunmaktayız. Bunun yanı sıra fiziki yapılanmamızda da adım adım sona yaklaşmış bulunuyoruz. Sizlerin de şahit olduğu gibi tüm bu fiziki yapılanmalar şimdiden ana yerleşkemizin çehresini önemli ölçüde değiştirmiş olup üniversitemizi modern bir yaşam kompleksi haline getirmiş bulunmaktadır. Öğrencisi, akademik ve idari personeli ile büyük bir aile olan üniversitemiz, mensuplarına en iyi öğrenim ve çalışma, en iyi beslenme ve barınma ortamını sunmanın gayreti içerisindedir. Fiziki yapılanma, bilgi ve teknolojik kaynaklar, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar noktasında büyük atılımlar gerçekleştiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, her açıdan donanımlı yapısını hızla tamamlamaktadır” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, konuşmalarının ardından üniversite akademik personellerden 2015 yılında  emekli olmuş ve olacak öğretim üyelerinden;  Prof. Dr. Mustafa Servet Akpolat, Prof. Dr. Nimet Karataş ve Prof. Dr. Tahsin Aktaş’a vermiş oldukları hizmetlerinden ötürü teşekkür belgesi ve plaket takdiminde bulundu.

Tören, akademik yükselme gerçekleştiren ve üniversite ailesine yeni katılan akademik personele Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın cübbelerini giydirmesi ve toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.