Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde 2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Güz, Bahar Ve Güz+Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği planı yayınlandı.

24 Şubat 2017 saat 09:00 a kadar online sistem üzerinden başvurular alınacak. 24 Şubat 2017 tarihinde saat 14:00 de Yabancı Diller Yüksekokulunda İngilizce Dil Sınavı yapılacak. Son başvuru tarihi ve saatinden sonra yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Başvuru Koşulları; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi olmak, Yabancı Uyruklu öğrenciler, başvuruda bulunacağı ülkenin vatandaşı olmamak koşulu ile programdan faydalanabilirler. Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5 olması. Yalnızca lisans öğrencileri başvuruda bulunabilir. Eğitim-öğretim dili İngilizce olan ülkelere başvuruda bulunan öğrencilere yönelik olarak İngilizce Dil Sınavı yapılacak. 24 Şubat 2017 tarihinde saat 14:00 de Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacak. Eğitim öğretim dili İngilizce olmayan aşağıdaki tabloda yer alan diğer ülkelere başvurmak isteyen öğrenciler o ülkenin diline ait yabancı dil sınav sonuç belgesini ibraz etmek zorunda. (Türkiye’de ÖSYM-YÖK Başkanlığınca yapılan sınavlar ve Uluslararası geçerliliği olan sınavlar kabul edilecek) Ülke Eğitim-Öğretim Dili Kırgızistan Kırgız Dili-Rusça Azerbaycan Azerice-Rusça Kazakistan Kazak Dili-Rusça Rusya Rusça Kore Korece-İngilizce Çin Çince Karadağ Güney Slav Dili-Karadağca Gürcistan Gürcüce İran Farsça Sırbistan Sırpça.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler: Aday Öğrenci Başvuru Formu Transkript (1 Adet İngilizce, 1 Adet Türkçe) Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi (Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne başvuranlar muaftır. Türkiye’de ÖSYM-YÖK Başkanlığınca yapılan sınavlar ve Uluslararası geçerliliği olan sınavlar kabul edilecektir.)
Nasıl Başvuru Yapacağım? Aday Öğrenci Başvuru Formu online başvuru sistemi üzerinden doldurulacak.  (https://sistem.nevsehir.edu.tr/login adresi üzerinden öğrenci numaranız ve öğrenci bilgi sistemi şifreniz ile giriş yapınız. Mevlana Değişim Programı başvuru modülünden “Aday Öğrenci Başvuru Formunu” doldurunuz. Taratmış olduğunuz yabancı dil yeterlilik belgenizi (eğer İngilizce Sınavına girmeyecekseniz yani diğer dillere ait belgeniz var ise sisteme yükleyiniz.) Eğitim dili İngilizce olan ülkelere başvuracak adaylar Yabancı Diller Yüksekokulunca yapılacak sınava girmekle yükümlü olduklarından başvuru aşamasında sisteme belge yüklemeyecekler. Sınav sonuçları https://intoffice.nevsehir.edu.tr/ sayfasında yayımlanacaktır. Doldurduğunuz Aday Öğrenci Başvuru Formunun bir adet çıktısını aldıktan sonra imzalayınız. Online başvurunuzu tamamladıktan sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alacağınız onaylı 1 Adet Türkçe, 1 Adet İngilizce transkript ve Yabancı Dil Belgeniz ile birlikte (eğer ingilizce sınavına girmeyecekseniz yani diğer dillere ait belgeniz var ise) Uluslararası İlişkiler Ofisine bizzat teslim ediniz. İngilizce sınavına girecek olan adaylar ise sistemden online başvurularını tamamladıktan sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alacakları onaylı 1 Adet Türkçe, 1 Adet İngilizce transkript ile Uluslararası İlişkiler Ofisine bizzat teslim edecekler.