Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘Yakın Coğrafyamız Büyük Ortadoğu’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin konuşmacı olarak katıldı.
Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı sağlayan, yurt ve millet bütünlüğünü koruyan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan yaptı.
Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Mehmet Şahin, yakın coğrafyamız Ortadoğu’da tarihi süreç içinde meydana gelen karışıklıkların nedenleri, bölgede rol oynayan aktörlerin kimler olduğu, illegal örgütlerin bu coğrafyada neden nüfuz alanı bulabildiği, Türkiye’nin gelişen olaylar karşısındaki duruşu, İran’ın bu coğrafyada yapmak istedikleri konularından katılımcıları bilgilendirdi.
Soru ve cevap bölümüyle biten konferans sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Doç. Dr. Mehmet Şahin’e teşekkür belgesi ve plaket takdiminde bulundu.