Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliği ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile düzenlenen ‘Kadın, Akademi ve Liderlik Çalıştayı’na çağrılı davetli olarak katıldı.  

KADEM Malatya Temsilciliği ve YÖK işbirliği ile yükseköğretimde kadın akademisyenlerin karar alma süreçlerine katılımını engelleyen sorunların çözümü ve katılımlarının  artmasını sağlayacak adımların belirlenmesi amacıyla düzenlenen çalıştaya;  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya valisi, milletvekilleri, belediye başkanları ve  Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın yanı sıra çeşitli üniversitelerden kadın rektörler, kadın yöneticiler ile davetliler katıldı.  

İki gün süren ve kadınların karar alma süreçlerine katılımında yaşadıkları sorunlar ve bu sorunların giderilmesine yönelik görüş ve düşüncelerin paylaşıldığı çalıştayda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, ‘Kadın Liderliğinde Önyargı’ konusunda oturum başkanlığı yapıp, bir sunum gerçekleştirdi.