Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezinde şehit düşen Şehit Polis Demet Sezen’in isminin verildiği ‘Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışına katıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen ve ‘Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ ismi verilen okul için bugün açılış töreni düzenlendi. Törene; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başta olmak üzere protokol üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması, günün anlam ve önemini belirtilen konuşmalarla başlayan tören sonunda, dualar eşliğinde okulun açılışı gerçekleştirildi. 
Katılımcılar ile birlikte okulu gezerek bilgi alan Rektörümüz,  öğrencilere ve eğitimcilere yeni okullarında başarılar diledi.
Rektörden 15 Temmuz Demokrasi Kahramanlarına Teşekkür
Rektör ayrıca , ‘Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar’ programı dolayısıyla Nevşehir’e gelen ve açılış törenine katılan 15 Temmuz demokrasi gazilerine de hain darbe girişimine karşı, milli mücadele duygusuyla ortaya koydukları kahramanlıklarından dolayı minnet ve şükranlarını sundu.