‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Üniversitemize 30 Bisiklet hediye edildi.

‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı adına Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde, Nevşehir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dt. Levent Soysaldı Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Dt. Levent Soysaldı ziyaretlerinde ülke genelinde başlatılan ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ hakkında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan’a bilgi verdi.

Üniversitemiz Öğrenci ve Personeline 30 Bisiklet

Ziyaret sonunda Üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Sağlık Bakanlığı adına ise Nevşehir Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Dt. Levent Soysaldı ‘Fiziksel Aktivite İmkanlarının Geliştirilmesi’ başlıklı işbirliği protokolüne imza attı.

İmzalanan protokol ve  ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde, üniversitemiz personel ve öğrencilerinin fiziksel aktivitelere katılımının teşvik edilmesi amacıyla 30 bisikletin teslimi yapıldı.

Bisikletler, önümüzdeki günlerde Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üniversitemiz öğrencileri ile personelinin üniversite yerleşke alanı içerisinde kullanımına sunulacak.