Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi RektörProf. Dr. Filiz Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimimiz (BAP) tarafından ‘NEÜ Bilimsel Araştırma Projesi’ kapsamında desteklenmesi kabul edilen 26 proje için 23 öğretim üyesi ile destekleme sözleşmesi imzalandı.

BAP kapsamında proje hazırlayan öğretim üyelerine teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, büyük üniversitelere oranla yeni kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin, ortaya koyduğu çalışmalar ve projeler ile büyük başarılara imza attığını söyledi.

Kılıç konuşmasında,“Üniversitemiz BAP Komisyonu siz değerli hocalarımızın ortaya koyduğu projelerinizi büyük titizlikle incelediler. Projelerimizde başta bu şehrin üniversitesi olduğumuz için Nevşehir ve yöresine yönelik projelere büyük ağırlık veriyorduk. Şimdi ise bunun yanında bölgeye, ülkeye ve bilim adına yapılan her türlü kayda değer projeye üniversitemizin bütçesinin ve Maliye Bakanlığımızın bütçe desteğinin verdiği olanaklar nispetinde desteklemeye devam ediyoruz.

Ayrıca şunu da özellikle belirtmek isterim ki her geçen yıl artan proje sayısı nedeniyle geçmiş yıllarda bilimsel araştırma projelerini yılda bir defa değerlendirip desteklerken, bunu bu yıl ikiye çıkardık. Biz yeni bir üniversite olmamıza rağmen, ortaya koyduğumuz çalışmalar ve projelerle büyük başarılara imza atıyoruz. Tabi ki bunda sizlerin de büyük gayret ve emekleri bulunuyor. Sizlere şahsım ve üniversitemiz adına bir kez daha teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.

Üniversitemiz 2015 yılı 2. proje başvuru döneminde projesi kabul edilen ve sözleşmesi imzalanan öğretim üyelerinin isimleri şöyle:

1 – Yrd. Doç. Dr. Soner METE
2 – Yrd. Doç. Dr. Aslı ÖZDARICI OK
3 – Yrd. Doç. Dr. Feyza DİNÇER
4 – Yrd. Doç. Dr. İskender MUZ
5 – Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM
6 – Yrd. Doç. Dr. Emre ÜSTÜN
7 – Yrd. Doç. Dr. Ayşe ORHAN
8 – Yrd. Doç. Dr. Ayşe ORHAN
9 – Yrd. Doç. Dr. Kamil Emre GERÇEKASLAN
10 – Yrd. Doç. Dr. Zahide BAYER ÖZTÜRK
11 – Yrd. Doç. Dr. Zahide BAYER ÖZTÜRK
12 – Yrd. Doç. Dr. Meliha AKLIBAŞINDA
13 – Yrd. Doç. Dr. Murat ŞENGÜL
14 – Yrd. Doç. Dr. Ünal ZAL
15 – Yrd. Doç. Dr. Cemal ÇARBOĞA
16 – Yrd. Doç. Dr. Cemal ÇARBOĞA
17 – Yrd. Doç. Dr. Aynur KIZILIRMAK
18 – Prof. Dr. Erdoğan ÇİÇEK
19 – Yrd. Doç. Dr. Zübeyde KUMBIÇAK
20 – Yrd. Doç. Dr. Kemal ŞEN
21 – Yrd. Doç. Dr. Neşe HARBALİOĞLU
22 – Doç. Dr. Şahlan ÖZTÜRK
23 – Yrd. Doç. Dr. Davut SARITAŞ
24 – Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin KILINÇ
25 – Yrd. Doç. Dr. Emin Hüseyin ÇETENAK
26 – Prof. Dr. Bülent KURT