Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Turkcell’in kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan “Turkcell Geleceği Yazanlar” etkinliği düzenlendi.

Üniversitemizin bilgisayarla ilgili bölümlerinin öğretim elemanları, öğrencilerimiz, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli ve konuya ilgi duyan öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, mobil uygulamaların nasıl geliştirileceği konusunda teorik ve uygulamalı olarak yapıldı.

Ülkemizde yazılım ve uygulama geliştiricilerine ihtiyacın fazla olması ve ‘Turkcell Geleceği Yazanlar’ portalında ücretsiz olarak eğitim imkânı vermesi bu yönden büyük önem arz ediyor. Portal üzerinden alınan dersler ile online sınava girerek sertifika alınabiliyor. Alınan eğitimler sonucunda öğrenciler  kolay bir şekilde mobil uygulama yazarak projelerini geliştirmede ilk adımlarını da atabiliyor.

Hem eğitici hem de eğlenceli bir şekilde düzenlenen eğitim esnasında 3 Android uygulaması öğrencilerimizin de katkılarıyla yazılarak cep telefonlarında çalışır hale getirildi.