Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde “Kur’an’a Karşı Tavrımız Nasıl Olmalı?” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kapadokya İrfan Kulübü tarafından Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Zülfikar Durmuş Kur’an’ın nasıl bir kitap olduğu ve temel özelliklerinin neler olduğuna ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Prof. Dr. Durmuş konuşmasında, “Konu Kur’an olunca insanların üzerinde ciddi ciddi düşünmesi gerekir. Çünkü Cenab-ı Allah insanoğlunu kâinatının gözbebeği olarak yarattıktan ve ona akıl ile irade gibi çok üstün kabiliyetler verdikten sonra onu başıboş bırakmamıştır. Rahmetini tecelli ettirmek üzere kitap ve peygamber göndererek insanları onurlandırmış, dünya ve ahrette nasıl mutlu olunacağının yollarını bu nurlarla tamamlamıştır” dedi.  

Durmuş devamında Kur’an’ın yanlış anlaşılma gerekçelerini ve bu yanlışlıkların sonuçlarını ayetler üzerinden örneklendirerek “20. ve 21. yüzyılı yaşayan insanları hiçbir beşeri sistem mutlu edemiyor. Bütün teknik ve teknolojik imkânlara sahip olunmasına rağmen, insanların bir yerleri hep boş kalıyor. Madde ve bedenleri doyurdukları kadar ruhlarına önem vermedikleri için manevi hayatları hep boş ve cılız kalıyor. İşte tam bu noktada bütün bir insanlığa rahmet, şifa ve rehber olarak gönderilen yüce kitabımıza karşı nasıl bir tavır takınmamız gerektiğini ve yüce kitabımızın nasıl bir kitap olduğunu yeniden bilmek; yeniden kitabımızla tanışık hale gelmek mecburiyetindeyiz. Biz de ahrete, hesaba ve kitaba iman ettiğimize göre Yüce Allah’ın rehber olarak gönderdiği bu kitabımızla tanışık olmak zorundayız. İnsanlık buna muhtaçtır. İnsanlık Kur’an-ı Kerim’i referans almak suretiyle, onun ahlaki ilkelerini ve hükümlerini hayata taşımakla ancak dünyada olduğu gibi ahrette de mutlu olabilecektir” diye konuştu.