NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde Turizm, Sağlık ve Hukuk Sempozyumu hazırlıkları başladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in başkanlığında gerçekleştirilecek olan sempozyumda, Ölüme Felsefi Bakışlar, Turizmde Gıda Güvenliği, Termal Turizm İşletmelerinde Hizmet

Standartları, Diş Sağlığı Turizmi, Uluslararası Turizm Hukuku, Global Tıp ve Yaşlı Turizmi

Dinamikleri, Turizm Antropolojisi , Turizm ve Sivil Toplum, Yolcuların Getirdiği Eşyalardan Dolayı Otel İşletmecisinin Sorumluluğu, Turistlere Yönelik Cinsel Saldırılar ve Hukuki Durum, Turizm Bölgelerinde Halk Sağlığı ve Hijyen, Nitelikli Otellerin Belgelendirilmesinde Davranışsal Kalite Sorunları: Karşılaştırmalı Bir Mevzuat İncelemesi, Turizm İşletmelerinde Mobbing Sorunları: Sorunun Sağlık ve Hukuk Açısından İncelenmesi, Turist Psikolojisi, Turizm ve Biyogüvenlik, Turizm Bölgelerinde Güvenlik, Turistlerin Türkiye’den Beklentileri, Destinasyon Karşıtlığına Neden Olan Hukuki Suçlar Üzerine Bir İnceleme, Turizm, Rekreasyon ve Sağlık Amacıyla Kapadokya Bölgesi’nde Jeotermal Enerji Kaynaklarının Kullanımı, Turizm Ceza Hukuku, Yabancıların Mağdur ve Sanık Olmaları Durumunda Soruşturma konuları ele alınacak.

Nisan 2015’te yapılacak sempozyumda Sempozyum Eş Başkanları olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan ve Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Prof. Dr. İ. Hamit Hancı görev alacak.