NEVŞEHİR(MHA) 2015- ÖSYS ile Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesine Yerleşen Adayların Kayıt İşlemleri için yapmaları gerekenler konusunda açıklama yapıldı.

2015-ÖSYS ile Üniversiteye yerleşen adayların; Lise mezuniyet durumları, yükseköğretim kurumlarında aynı düzey (örgün eğitim) diploma programına kayıt durumları ve askerlik sorgulamaları sistem üzerinden yapıldı. Yapılan sorgulamalar neticesinde Üniversite E-Kayıt veya Online Kayıt yöntemi ile kayıt yaptırmalarında bir engeli olmayan adaylar bu yöntemlerden yalnız birini tercih ederek internet üzerinden kayıt yaptırabilir ve kayıt yaptırdığına dair belgenin çıktısını sistemden alabilirler. İnternet üzerinden kayıt yaptıran adaylardan belge istenmeyecek.
Herhangi bir nedenden dolayı İnternet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar, 03-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Üniversitemize şahsen başvurarak da kayıtlarını yaptırabilirler. 
Üniversite E-Kayıt 
Üniversitemize 2015-ÖSYS ile yerleşen adaylar
https://www.turkiye.gov.tr/ adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ adresine tıklayınız, açılan sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden        28 Temmuz - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları, Resim ve Seramik ve Cam Bölümleri, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programına yerleşen adaylar bu yöntemi kullanamazlar. Daha önce E-Devlet şifresi almamış olan aday en yakın PTT şubesinden nüfus cüzdanı ile şahsen müracaat ederek 2 TL hizmet bedeli karşılığında alabilir. 
Üniversite Sistemi İle Online Kayıt 
28 Temmuz - 07 Ağustos 2015tarihleri arasında YÖK’ün sunduğu Üniversite E-Kayıt’ yöntemiyle kayıt yaptıramayan adaylar Üniversitemizin sunduğu ONLİNE KAYIT hizmetinden 03 - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Üniversitemize gelmeden kayıtlarını yapabilirler. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları, Resim ve Seramik ve Cam Bölümleri, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programına yerleşen adaylar bu yöntemi kullanamazlar. 
Şahsen Müracaat İle Kayıt 
“Üniversite E-Kayıt” veya Online Kayıt yöntemleriyle kayıt yaptıramayan adaylar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları, Resim ve Seramik ve Cam Bölümleri, Eğitim FakültesiBeden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programına yerleşen adaylar 03 - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında şahsen Üniversitemize başvurarak kayıt yaptırabilir. 
Şahsen Müracaat İle Kayıtta İstenecek Belgeler 
Kayıt için gerekli olan belgeler, Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programına yerleşen adaylar; tam teşekküllü bir hastaneden "Özel Güvenlik Görevlisi Olur" ve Boy şartını gösteren ibareli sağlık raporu ve adli makamlardan alınacak adli sicil kaydıyla kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 
Kayıt Adresi: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri

Yukarıda belirtilen tarihler (28 Temmuz - 07 Ağustos 2015) arasında kayıt yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemez.

Kayıtlarla ilgili önemli Not: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 01/07/2015 tarih ve 37104 sayılı yazısı gereğince, ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için 03-07 Ağustos 2015 tarihlerinde ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda kayıt yaptıramayan öğrencilerin bu durumlarını belgelemeleri kaydı ile 2015 ÖSYS’den kayıt hakkı kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmadan 2015 ÖSYS’de kayıt hakkı kazandıkları programlara 06 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecekler. İkinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu. Birinci öğretim öğrencileri herhangi bir ücret yatırmayacaktır. İlk defa kayıt yaptıran ikinci öğretim öğrencileri, öğrenim ücretlerini 31 Ağustos – 04 Eylül  2015 tarihleri arasında, Halk Bank Şubelerine bizzat giderek öğrenci numaralarını kullanarak yatıracaklar. Üniversite, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir. ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere; 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler, İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar, Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar 2015-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuracaklar.