Nevşehir'de "Dünya Kız Çocuklari Günü" münasebetiyle Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde etkinlik düzenlendi.

Törene Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol , Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen , Makbule Atlı okul idareci ve öğretmenleri katıldı. Etkinlik çerçevesinde bir de resim sergisi açıldı.

MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol konu hakkında www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamasında; fiziksel veya sözlü şiddete maruz kalan, eğitim hakkından mahkum bırakılan, her türlü kısıtlamaya tolerans gösterilen bir toplumda kadının toplum içinde rolünün gelişmesinin mümkün olmadığını belirterek, çocukluktan başlayarak, kız ve erkek çocuklarının diğer bireylerin de insan haklarına saygı gösterecek şekilde yetiştirilmeleri gerektiğini vurguladı.

Varol,Birleşmiş Milletler’in 2011’de ilan ettiği ve 2015 teması “2030 Vizyonu: Yetişkin Kız Çocuklarının Gücü” olarak belirlenen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne ilişkin bir açıklama yaptı.

Eğitimde sürekliliğin sağlanmasını, “erken evliliklerin önlenmesinin pasaportu” şeklinde tanımlayan Varol, kız çocuklarının eğitiminde sürekliliğin, sağlıklı bir toplumun inşa edilmesi açısından öncelikli olduğunu, ancak eğitimin, sadece örgün eğitim olarak algılanmaması gerektiğini anlattı.

MHP Milletvekili Varol,kadının güçlenmesinin önündeki en önemli engelin şiddet olduğuna dikkati çekerek, şu görüşlere yer verdi:

“Kadınların yaşadığı birçok sorunun temelinde haklarının farkında olmamaları yer alıyor. Fiziksel veya sözlü şiddete maruz kalan, eğitim hakkından mahkum bırakılan, her türlü kısıtlamaya tolerans gösterilen bir toplumda kadının toplum içinde rolünün gelişmesi mümkün değildir. Bu yüzden çocukluktan başlayarak, hem kız hem de erkek çocuklarının diğer bireylerin de insan haklarına saygı gösterecek şekilde yetiştirilmeleri gerekiyor.”dedi.