Nevşehir Üniversitesi Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Ahmet Korkmaz ve Gülşehir Anadolu Lisesi  Tarih ve İzcilik Kulübü Danışmanı Tayfur Urgenç  tarafından hazırlanan II.Geleneksel Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü’ne aralarında Gülşehir Kaymakamı Abdullah ÖZADALI, Belediye Başkanı Mustafa DURSUN, Gülşehir MYO Müdürü Dr.Mehtap ARACI, İlçe Jandarma Komutanı Salih BULUT , İlçe Emniyet Müdürü Ramazan COŞKUN, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR, , TÜRKAV başkanı Ahmet YILMAZ, İlçe Müftüsü Nuh ASLAN, akademisyenler, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler Üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan yaklaşık 1200 kişi katıldı.

 Meşalelerle ve ay yıldızlı bayraklarla şehrin içinden geçilip Kepez Tepesi’ne varıldığında okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından , 400 kişiden oluşan koro kahramanlık marşları söylerken 60 kişilik öğrenci grubu tören alanında kol kola girerek Türk bayrağı oluşturdu.

Organizasyon sorumlusu Gülşehir MYO Müdür Yrd. Ahmet KORKMAZ ise şunları söyledi :

Sözlerime başlamadan önce Cennet mekan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Rektörümüz Prof.Dr.Filiz KILIÇ’ın önderliğinde böyle kapsamlı bir organizasyonu gerçekleştirebildiğimiz için mutluyuz.

      Ben bu gün sizleri isimleri karın beyazlığında kaybolan aziz şehitlerimizin arasına götüreceğim.Bu gün mezarları bile olmayan Sarıkamış Şehitleri’nin aranızda dolaşan mübarek ruhlarına ve onların hiç okunmamış ,saklı kalmış günlüklerine götüreceğim sizleri.

 Allahu ekber Dağları’nın doruklarında kar fırtınasına tutularak kirpikleri ,  kaşları donan ,gözleri kaskatı semaya dikilmiş on binlerce şehidin adıdır Sarıkamış.

  Diz çökmüş vaziyette, silahları ile nişan alırken elleri tetikte, parmakları donmuş, Şerefli Türk Ordusu’nun destanıdır Sarıkamış. Sarıkamış bir yenilgi değil kendini feda etme yüceliğidir. Toprağa düşen en son şehidin kanıyla çizilmiş, bu memleketin tapusudur Sarıkamış.

 Tarihlere şan olsun ki, büyük Türk ordusu yüksek dağlar üstünde, karakışın tipisinde,düşmanın güllesi üzerine kar gibi yağarken bile arkasına dönmedi.Ne mutlu bizlere ki böyle bir ecdadın torunlarıyız.Ne mutlu o şehitlerimize ki uğruna ölünecek bir davayı yaşadılar.Allah (cc) Sarıkamış Ruhunu yaşayan ecdadın yolundan ayırmasın.


Haber:Gülşehir Haber