NEVŞEHİR(MHA) 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı İçin Özel Yetenek Sınavı İle Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Müzik ve Sahne Sanatları, Seramik Cam Tasarımı Bölümlerine Öğrenci Alınacak.

Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Müzik Ana Sanat Dalı Özel Yetenek Sınavı ile ilgili kontenjan, ön kayıt, sınav tarihleri ve aday olmak için gerekli koşullar belirlendi.

Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Müzik Ana Sanat Dalı (Normal Öğretim) olarak 25+3 Öğrenci alınacak. 20 Ağustos 2013 tarihine kadar sürecek ön kayıtların ardından 22-23 Ağustos 2013 tarihlerinde sınav yapılacak.

Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Müzik Ana Sanat Dalı (İkinci Öğretim) olarak yine aynı kontenjanda, aynı tarihler arasında ön kayıt ve sınav gerçekleştirilecek.

Başvuruda bulunacak olan adaylardan; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2013 – Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)  puan türlerinin birinden en az 140 puan almış olmak şartları aranacak. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile herhangi bir Yüksek Öğretim Ön lisans programına kesin kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da bu programlara başvurabilecek. Başvuru belgelerinden herhangi birinin, fotokopi ve asıllarının birbirine uymaması halinde, belge sahibi sınavı kazanmış olsa da kaydı yapılmayacak. Başvurular şahsen yapılacak olup posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.