Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür, Sanat ve Gençlik Şenliği programı, düzenlenen bir dizi etkinlikle başladı.

Üniversitemiz Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan etkinliğin açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Genel Sekreter Sibel Akbaş, Genel Koordinatör Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Fakülte ve Yüksekokul Yönetici, akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanısıra davetliler katıldı. 

Üniversitemiz GSF ve Avanos MYO’dan Sergi

Etkinlikler kapsamında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim elemanları ile öğrencilerin resim, seramik, özgün baskı, video-kısa film ve yerleştirme sanatının yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve katılımcılar; Güzel Sanatlar Fakültesi 1. sınıf temel sanat eğitimi enstalasyon (yerleştirme satanı) ve Land Art (Arazi Sanatı), 4. Sınıf mezuniyet eserlerinden yağlı boya çalışmalarının yanı sıra 3. Sınıf öğrencilerinin gravür ve yüksek baskı eserlerini, Avanos MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Programı tarafından hazırlanan alternatif pişirim teknikleri, dekor uygulamaları, artistik seramik, enstalasyonların ve çini dekor uygulamalarının yer aldığı sergiyi gezdi.

Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü tarafından hazırlanan; “Elma”, “Neden”, “Mal”, “Defne”, “İhtiyar”, “Ekmek” gibi kısa film ve videoların gösterimi yapıldı.

Rektör Kılıç; Hep Söylediğim Gibi Biz Büyük Bir Aileyiz. Bu İtibarla Birbirimizi Sevmeli ve Anlamalıyız.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kültür, Sanat ve Gençlik Şenliklerinin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Koca bir yılın yorgunluğunu atmak ve çalışmalarımıza kısa bir mola vermek adına bu yıl da her yıl olduğu gibi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Kültür, Sanat ve Gençlik Şenlikleri düzenlemiş bulunuyoruz. Baharın bu güzel günlerinde düzenlediğimiz bu şenlikler ders yükümüzü biraz olsun hafifleten, bir yılın yorgunluğunu üzerimizden atan ve motivasyonumuzu yükselten organizasyonlardır.

Şenliklerimize katılım ücretsiz olup herkese açıktır. Bu da şehir-üniversite yakınlaşması ve kaynaşması için büyük bir fırsat niteliğindedir. Bizler bu fırsatı değerlendiriyor ve yöre halkımız ile üniversitemiz arasındaki diyalogun gelişmesi noktasında gereğini yerine getiriyoruz” dedi.

Rektörümüz “Gün geçtikçe daha çok büyüyen ve gelişen üniversitemiz, bölgesine ve ülkesine her alanda katkı sağlamanın gayretindedir. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini bir bir toplamanın mutluluğu, işimize daha çok odaklanmamıza vesile olmaktadır. Kuruluşumuzdan itibaren 8 yılı geride bıraktık. Bu kısa süreye tanık olanlar iyi hatırlayacaktır ki bu yerleşke alanı boş bir araziden ibaretti. Ancak bugün geldiğimiz noktada modern ve yörenin doğal ve mimari yapısına uygun binalarımız hızla yükseldi. Şu an içinde bulunduğumuz Kongre ve Kültür Merkezimiz de bu yapılardan biri. Merkezimiz, birçok farklı bilimsel ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapabilecek bir donanıma sahiptir. Hatta sadece üniversitemizin değil başka ulusal ve uluslararası üniversite ve kurumların da organizasyonlarına cevap verebilecek kompleks bir konumdadır. Şüphesiz sahip olduğumuz bu ve benzeri fiziksel olanaklar, bundan sonra yapacağımız tüm çalışmalarımızı da olumlu yönde etkileyecektir.

Yakın zamanda tamamlanarak birçok etkinliğe ev sahipliği yapan spor tesislerimiz de üniversitemiz ve bölgemiz için önemli bir konuma sahiptir. Spora ve sporcuya verdiğimiz önemin tezahürü olan bu tesisler, birçok spor branşında geniş katılımlı müsabakaların gerçekleştirilmesine ve üniversitemiz öğrencileri arasından birçok başarılı sporcunun yetişmesine zemin hazırlamaktadır. Şunu da bir kez daha dile getirmek isterim ki bu yıl itibariyle üniversitemiz birçok alanda olduğu gibi spor alanında da önemli dereceler elde etmiş; sporcularımızın başarıları göz doldurmuştur.  Bu gün burada sergiledikleri başarılardan ötürü bizleri gururlandıran sporcularımız için ödül töreni düzenleyeceğiz. Tüm sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum.

Hep söylediğim gibi biz büyük bir aileyiz. Bu itibarla birbirimizi sevmeli ve anlamalıyız. Sevgili gençler. Gençlik büyük bir hazinedir. Bu hazine elinizdeyken en iyi şekilde kullanmaya çalışın. Zamanınızı boşa harcamayın. En verimli ve etkili bir şekilde kullanın. Derslerinize iyi çalışın ama dinlenmeyi de ihmal etmeyin. Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kültür, Sanat ve Gençlik Şenliği dinlenmeniz ve motivasyonunuzun artması adına sizler için iyi bir fırsat. İnanıyorum ki şenliklerimiz çalışma azmimizi yükseltecek ve işimize daha iyi adapte olmamıza yardımcı olacaktır. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkıları olan tüm akademik ve idari çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor hepinize iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.

Spor Şenlikleri Ödül Töreni

Konuşmaların ardından Kültür Sanat ve Gençlik Şenliği kapsamında; futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, satranç, tırmanış gibi dallarda yapılan müsabakalar sonucunda dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Törende dereceye giren üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilere Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci ve diğer katılımcılar tarafından ödülleri verildi.   

Âşıklar Atıştı Katılımcılar Dinledi

Spor Şenlikleri Ödül Töreninin ardından kutlama şenlikleri kapsamında Aşık Feymanî ile Âşık Eyyubi, üniversitemizin davetlisi olarak Kültür ve Kongre Merkezinde sahneye çıktı.  

Kendi aralarında usta-çırak, genç-yaşlı kavramları üzerinden doğaçlama yaparak atışan Âşık Feymani ve Âşık Eyyubi, katılımcılar tarafından büyük ilgi ve alkışlar eşliğinde izlendi.  Âşıklar zaman zaman kendi eserlerini de seslendirdi.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Âşık Feymani ve Âşık Eyyubi’ye üniversitemize ve şehrimize gelmelerinden ve sahne almalarından dolayı teşekkür ederek kendilerine plaket takdiminde bulundu.