NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Ve Spor Eğitimi Bölümü 2013 – 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı koşulları belirlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul edilecek. Kontenjan, ön-kayıt ve sınav tarihleri, başvuru koşulları ve ön-kayıt sırasında gerekli olacak belgelerle ilgili bilgiler Üniversite Rektörlüğünce açıklandı.

Buna göre; Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Ve Spor Eğitimi Bölümüne özel yetenek sınavı ile Milli Sporcular arasından 8, 17 Bayan, 25 Erkek ve 5’ te yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplam 55 öğrenci alınacak. Ön kayıtlar 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınav tarihi ise 20-22 Ağustos 2013 olarak belirlendi.

Söz konusu özel yetenek sınavına katılmak isteyenlerde; Nevşehir Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavı’na; Liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylardan ve milli sporculardan; YGS-1, YGS -2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin birinden en az 140,000 puan alan T.C. vatandaşları, Liselerin diğer alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylardan; YGS-1, YGS  -2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin birinden en az 160,000 puan alan T.C. vatandaşları ve, Nevşehir Üniversitesi tarafından kabul edilen minimum başvuru şartını yerine getiren yabancı uyruklu adaylar kabul edilecek.

Ön Kayıt Sırasında adaylardan; 2013 YGS Sonuç Belgesi, Sınava başvuran yabancı uyruklu adaylardan, Türkiye’de yükseköğrenim görmek için girdikleri sınavın puanını gösterir belgenin aslı ve bir adet fotokopisi (Yabancı uyruklu adayların, Nevşehir Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Yönergesi’ne uygun şartları taşımaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için; http:// www. nevsehir. edu.tr/ tr/ ogrnc-yonetmelikyonerge), Ön Kayıt Formu (Ön kayıt sırasında verilecektir), Son 6 ay içerisinde çekilmiş üç adet 4.5 x 6 cm boyutlarında vesikalık ya da biyometrik fotoğraf, Fotoğraflı Nüfus Hüviyet Cüzdanı ve bir adet fotokopisi (Yabancı Uyruklular hariç), Mezuniyet belgesi ya da diplomanın aslı ve fotokopisi (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.), Sağlık sorunu olmadığına ilişkin dilekçe (Ön kayıt sırasında verilecektir), Yüksek şiddetli aktivite içeren bu sınava girmesinde sağlık açısından bir sakınca olmadığına ilişkin doktor raporu (Doktor’un ismi, diploma numarası ve imzası yer almalıdır), Varsa, olimpik ve/veya olimpik olmayan spor dallarından birinde spor özgeçmişini gösterir belge/belgeleri (Ek 3-Tablo 3) (Özerk federasyonlar için ilgili federasyon yetkilisi tarafından, özerk olmayan federasyonlar için Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden onaylı), Milli sporcular (Yabancı Uyruklular hariç) için ilgili federasyon ya da Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden alınmış Millilik belgesinin aslı ve fotokopisi (Ek 3-Tablo 3) (Özerk federasyonlar için federasyon yetkilisi tarafından, özerk olmayan federasyonlar için Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden onaylı), Sınav kurs bedeli 150 TL istenecek.