Kamuoyuna Saygıyla Arz Ederiz
15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli iradeye yönelik yapılmak istenen hain darbe girişimi akabinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından FETÖ/PDY’ye karşı kararlılıkla mücadele başlatılmıştır.
Bu kapsamda ivedilikle,  Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından kurumumuzdaki FETÖ/PDY bağlantılı personelin ayıklanmasına yönelik profesör üyelerden oluşan ön inceleme ve soruşturma komisyonları oluşturulmuştur. Üniversitemiz Rektörlüğüne gelen tüm bilgi ve belgeler, ön inceleme ve soruşturma komisyonlarımız tarafından titizlikle incelenmekte ve soruşturulmaktadır. Süreç; Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, devletimizin adli ve idari mercileri ile koordineli olarak titizlikle yürütülmektedir.
Hakkında bilgi ve belge bulunan personele yönelik disiplin soruşturması kapsamında yapılan işlemler ayrıca adli merciler ile de eş zamanlı olarak paylaşılmaktadır.
FETÖ/PDY ile samimi ve kararlı bir şekilde mücadele eden üniversitemizde, itiraz edenlerin durumu ile ilgili olarak da itiraz komisyonu oluşturulmuştur. Herhangi bir mağduriyete yol açmamak adına yasal olarak yeniden inceleme ve soruşturmalar bu itiraz komisyonumuz tarafından yürütülmektedir.  
Devletimizin ilgili mercileri ile koordineli olarak yapılan; çok yönlü ön inceleme, soruşturma ve itiraz komisyon incelemeleri evrelerinden oluşan bu ciddi süreç titizlikle devam etmekte olup, yapılan işlemlerin sonuçları şeffaflık ilkemiz uyarınca; bu güne kadar kurumsal olarak kamuoyu ile paylaşılmış ve bundan sonrada paylaşılacaktır.
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü