Kazakistan’da düzenlenen ‘Türkiye Üniversite Tanıtım Günleri’ Fuarına katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç bir dizi temaslar gerçekleştirmenin yanında bazı ikili anlaşmalarda bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç beraberinde Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Vahit Erkutlu ile Kazakistan’ın Almata şehrinde ISSA-Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği tarafından organize edilen ‘Türkiye Üniversite Tanıtım Günleri’ ne ve Astana şehrinde 15 ülkeden 66 üniversitenin yer aldığı fuara katıldı.

Tanıtım günleri kapsamında 20-22 Kasım 2015 tarihleri arasında Almata şehrinde ‘Türk Üniversiteleri Tanıtım’ toplantısına ve üniversite tanıtım fuarına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  üniversitemiz hakkında katılımcılara bilgi verdi. Fuara katılan diğer üniversite yetkilileri ile de ikili temaslarda bulunan ve uluslararası öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz, kendilerini Üniversitemize davet etti.   

 Rektörümüz İkili Anlaşmaya İmza Attı

Üniversitemiz, ‘Türkiye Üniversite Tanıtım Günleri’ Fuarında gerçekleştirilen ikili anlaşmayla uluslararasılaşma yolunda kaydettiği hızına ivme kazandırmış oldu.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kazakistan’ın Almata şehrinde Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ile ‘Mevlana’ anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma ile her iki üniversite arasında öğrenci ve personel hareketliliği sağlanacak.

Rektörümüz Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu  

Tanıtım günleri kapsamında 24-27 Kasım 2015 tarihleri arasında Kazakistan’ın Astana şehrinde gerçekleştirilen üniversite tanıtım fuarına katılan Rektörümüz, Yunus Emre Enstitüsü’ne, Kazakistan’ın T.C. Almata Başkonsolosluğuna ve T.C. Astana Büyükelçiliğimize ziyaretler gerçekleştirerek görüşmelerde bulundu.