Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından belirlenerek Cumhurbaşkanlığına sunulan listede bayan rektör adayı olarak sadece Nevşehir Üniversitesi Rektörü ve Rektör adayı olan Prof. Dr. Filiz Kılıç 1. sırada yer aldı. 

14 – 16 Ağustos 2012 tarihleri arasında 23 üniversitede rektör adayını belirleme seçimlerinde oyların %70’ini alarak  ilk seçimini birinci sırada tamamlayan ve YÖK’e gönderilen 6 kişilik isim listesinde 1. sırada yer alan Nevşehir Üniversitesi Rektörü ve Rektör adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç, YÖK’ün belirleyerek Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu listede yine 1. sıradaki yerini korudu.  

YÖK tarafından belirlenen ve Cumhurbaşkanlığına sunulan 23 üniversiteden 3’er aday olmak üzere toplam 63 rektör adayının isminin yer aldığı listede de sadece 2 üniversitenin rektör adayları arasında 3 bayana yer verildi. Buna göre Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi rektör adaylığı için Zeynep Türk’e  2. sırada ve Derya Übeyli’ye 3. sırada yer verilirken, Nevşehir Üniversitesi Rektörü ve Rektör adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç 1. sırada yer aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda Nevşehir Üniversitesinin de aralarında yer aldığı 23 üniversitenin rektör ataması yapılacak.