Avanos Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Öcal, Nevşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ersan Kabalcı, Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mehtap Aracı, Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Gökhan Keven’in yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç üniversitelerin sadece bir eğitim yeri olmadığını ayrıca öğrencilerini hayata hazırlayan ve onların geleceğine yön veren yerler olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, eğitime yapılan her yatırımın en büyük yatırım olduğunu ifade ederek bu doğrultuda hareket ettiklerini vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni kurulan üniversitemizin heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaptığımız başarılı çalışmalarla yaşıyoruz. Siz değerli öğrenci arkadaşlarımız da bu heyecanın içerisinde yer alıyorsunuz. Çünkü üniversiteler sizler için var. Devletin bizlere verdiği imkânların yanı sıra hayırseverlerimizin desteleriyle sizlere en iyi eğitimi ve hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu mesleği çok seven biri olarak görevim boyunca sizler gibi birbirinden değerli öğrenci arkadaşlarımızla bir araya gelme fırsatı buldum. Kendimi öğrencilik hayatımda hep belirli hedefler üzerinde yoğunlaştırdım. Ailemin de büyük desteleriyle bu hedefime ulaştım. Sizler de daima belirli hedeflere yönelin ve o hedefler üzerinde kendinizi yoğunlaştırın.

 

Bu ailenin bir mensubu olmaktan ve Kapadokya’nın merkezinde yer alan Nevşehir Üniversitesinde bulunmaktan dolayı çok şanslısınız. Sizlere çok güveniyorum ve sizlerle gurur duyuyorum. İnşallah sizler de üniversitemizden mezun olduktan sonra gittiğiniz yerlerde bu gururu yaşatırsınız.  Sizlere üniversite ve bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar, huzur ve mutluluklar diliyorum.”diye konuştu.

 

Avanos Meslek Yüksekokulunun her geçen yıl yeni açılan bölüm ve programlarıyla büyümeye devam ettiğini belirten Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Oğuz Öcal ise “Avanos Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimize yönelik düzenlemiş olduğumuz etkinliğe bizleri kırmayarak teşrif eden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, genç bir üniversite ve Avanos Meslek Yüksekokulumuz ise üniversitemizden iki yıl sonra kurulan bir okul. Yüksekokulumuzu,  çağdaş bir eğitim kurumu seviyesine çıkarmayı amaçlamaktayız. Bu yüzden okulumuzu daha iyi noktalara getirmek için çalışmalarda bulunuyoruz. Şu an okulumuzda 6 bölümde öğrencilerimiz eğitim görmekte. Ayrıca yeni açılacak bölümlerimizin yanı sıra bazı bölümler için de YÖK’e müracaatlarımız oldu.  Tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte elimizden gelenin daha iyisini yaparak okulumuzu daha iyi seviyelere getireceğiz” dedi.

 

Konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a öğrenciler tarafından çiçek ve tablo takdim edildi.

 

Rektörümüz daha sonra Avanos Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünü gezerek incelemelerde bulundu.