Büyük bir kargaşa ve kaos içerisnde 2013-2014 Eğitim öğretim yılına girmeye hazırlandıklarını belriten Öğrenci Velileri sıkıntılı bir süreçte yetkililerden bu belirsizliğe ve sorunlarına biran önce çözüm bulunmasını istiyorlar.

Özellikle Çevre yolu ERAS konutları mevkiinde İmam Hatip Ortaokulu’nun inşaatının Ekim de teslim edileceğini öğrendiklerini ifade eden Veliler, bu tarihe kadar Eğitim öğretimin başlayacağını çocuklarının bu haseplede eğitimde büyük sıkıntılar yaşayacaklarına işaret çekerek birna önce bu keşmekeşe çözüm üretilmesini ve kendilerinin bilgilendirilmesini arzu ettiklerini ifade ettiler.


2000 Evler İmam-Hatip Ortaokulu’nun 75. Yıl Ortaokulu içerisine sıkıştırıldığını, bunun sıkıntılar oluşturduğunu kaydeden veliler, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki İmam Hatip Ortaokulunun da Yunus Emre Ortaokulu ile aynı binayı paylaşmak zorunda kaldığını hatırlattılar.

Nevşehir Eğitiminde bir başı boşlukluk olduğu iddiasında bulunan sıkıntılı Veliler hem İmam Hatipli hemde 75.Yıl Orta Okulu öğrencilerinin bu plansız ve programsız yürütülen çalışmalar neticesinde büyük bir kaso yaşadıklarının altını çizdiler.