1967-1968 öğretim yılında eğitim öğretim faaliyetlerine “Ticaret Meslek Lisesi” olarak başlayan ve 2014 yılında ismi “Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olarak değişen okulumuz mesleki eğitim faaliyetlerine, Nevşehir’in öncü okullarından biri olarak devam etmektedir.

Okulumuzda “Muhasebe ve Finansman”, “Bilişim Teknolojileri”, Büroyönemi” ve “Pazarlama ve Perakende” alanlarında eğitim verilmektedir. F
iziki imkanlar bakımından Nevşehir’in en donanımlı kurumlarından biri olan okulumuzda; bir kapalı sporsalonu, dört tam donanımlı bilgisayar laboratuvarı, bir fen laboratuvarı, bir kütüphane, birkonferans salonu ile yatro salonu bulunmaktadır.

Ulusal ve uluslararası bir çok projefaaliyetleri ile öğrencilerine çeşitli Avrupa ülkelerinde (Hollanda, Almanya vb) eğitim olanakları sağlayan okulumuz gençleri en iyi şekilde hayata hazırlamaktadır. Okulumuzda birçok spor branşında kendilerini geliştirme şansı bulan öğrencilerimiz hem zihinsel hem de fiziksel olarak kendilerini daha iyi geliştirmektedirler.

Aynı zamanda okulumuzda her yıl düzenlenen çeşitli gezilerle ve sosyal faaliyetlerle öğrencilerimizin kültürel gelişimleri desteklenmektedir. Okulumuzda hafta içi devam eden mesleki eğitim faaliyetlerine ilaveten;hem öğrencilerimiz için hem halkımız için, “Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı (F klavye)”,“Bilgisayar Bakım Onarım”, “Bilgisayarlı Muhasebe” gibi konularda mesleki kurslar düzenlenmektedir. Gerek akşamları gerekse hafta sonları üniversite hazırlık kursları da okulumuzu öğrencilerine sunduğumuz hizmen bir parçası durumundadır.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesindeki kendi alanlarına
sınavsız olarak geçiş yapabilmektedirler.