5-12. sınıf öğrencilerinin, eğitim-öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortamın oluşturulması amacıyla TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı düzenlenmektedir.
             Bu kapsamda Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışını Müdürümüz Sayın Murat DEMİR yaptı. Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, Müdür Yardımcısı Murat SALTIK, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
            Programda ilk olarak Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa KILINÇ açılış konuşması yaparak program hakkında bilgiler verdi. Bilim Fuarı Proje Sergisi açılışı gerçekleştikten sonra Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR ve beraberindekiler stantları gezdiler. Stantlarda proje sahibi öğrenciler projeleri hakkında bilgiler verdiler.
            Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, eğitimin sadece derslerden ibaret olmadığını TÜBİTAK bilim faaliyetleri öğrencilerimizin akademik hayatına çok şey katarak onların mesleki anlamda da başarılarını artıracağını belirterek Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.