Nevşehir Belediyesi’nden Sınıf Birincilerine  Karne  Hediyesi  Bisiklet  Oldu

2014-2015 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte şehir merkezindeki orta dereceli okullarda  sınıf birincisi olan öğrencilere Nevşehir Belediyesi tarafından  karne hediyesi olarak bisiklet hediye edildi. Nevşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği halinde yürütülen ‘Başarı Sağlıkla Gelir’ projesi çerçevesinde, gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenine öğrencilerin yanı sıra okul müdürleri, sınıf öğretmenleri ve öğrenci aileleri büyük ilgi gösterdi.

Nevşehir’de eğitim alanında başarının ödüllendirilmesine yönelik olarak Nevşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yürütülen  ‘Başarı Sağlıkla Gelir’ projesi kapsamında ,  2014-2015 eğitim öğretim yılında il merkezindeki 4. ,5. ,6. ,7. ,8. ,9. ,10. ,11. ve 12. sınıflarında öğrenim gören  sınıf birincilerine Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir tören düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli,  Nevşehir Belediyesi ile Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yürütülen ‘Başarı Sağlıkla Gelir’ projesinin ilk basamağının gerçekleştirildiğini söyledi.

Kürekli, sınıf birincilerine karne hediyesi olarak  armağan edilmesinin öğrencilerinin başarılarının ödüllendirilmesi ve sağlıklı yaşamı teşvik etmesi bakımından oldukça  önemli olduğunu belirterek,  bu çalışmalara katkı sağlayan   Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’da törene katılmayı çok istemesine karşın Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in il dışında olması nedeniyle törene katılamadığını söyledi. Kaya ,elde edilen başarının ortaya çıkmasını sağlayan öğrencilerin yanı sıra okul müdür, öğretmen ve velilerin de burada hazır bulunmasının buna ayrı bir anlam kattığını belirtti. Öğrencilerin motivasyonu açısından bu tür çalışmaların oldukça önemli olduğuna işaret eden Kaya, önümüzdeki yıl elde edilen bu başarının daha da üst düzeylere ulaşması temennisinde bulundu.

Bisiklet ve karne dağıtım töreninde daha sonra Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu. Törende ,Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ekibi de kısa bir müzik dinletisi sundu.

Çok sayıda öğrenci velisinin de katıldığı törende daha sonra, sınıf birincisi olan öğrencilere karneleri ve Nevşehir Belediyesi tarafından karne hediyesi bisikletler Nevşehir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Doktor Muhammed Çömçe tarafından törenle verildi.

Nevşehir Belediyesi tarafından sınıf birincisi olarak bisiklet almaya hak kazanan  diğer öğrencilere bisikletleri Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gruplar halinde dağıtıldı. Öğrenciler bisiklet sevinçlerini aileleriyle birlikte yaşadılar.