Nevşehir Halil İncekara BİLSEM Merkez müdürü Ahmet Emre Ergin, TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında ‘Güzel Atlar Ülkesinde Doğaya Bilimsel ve Kültürel Bir Yolculuk’ isimli projeninbu alanında ilimiz Nevşehir'de yapılan ilk proje niteliğini taşıdığını söyledi.

Proje, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi, Gazi Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Teknoloji Transfer Ofisinin iş birliğinde gerçekleştirilmiştir.

TÜBİTAK 4004 kapsamında uygulanan projede, Nevşehir’de öğrenim gören 37 ortaokul öğrencisi 16-22 Haziran tarihleri arasında; doğayı koruma, canlılar, ekoloji, gökyüzü gözlemleri, yön bulma, doğa ve müze gezileri, gıdaların saklanması ve korunması, Kapadokya’nın tarihi ve coğrafik yapısının yer aldığı 23 farklı etkinlikle doğa eğitimlerini tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığının 2023 hedefleri ışığında; sanal gerçeklik uygulamalarının yanı sıra çevre gezileri ve saha çalışmaları, gözlem, deneysel çalışmalar, işbirlikçi grup çalışmaları, sanatsal ve içeriği oyunlarla anlatan çalışmalara yer verilmiştir.

Proje çalışmasında görev alan uzman ve eğitmenler, proje sonrasında da Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci projelerinin geliştirilmesinde, okul dışı öğrenme ortamlarında gerçekleştirilecek öğrenme-öğretme faaliyetlerinde, atölye çalışmalarının yapılmasında desteklerine devam edeceklerdir.

Proje sürecinde desteğini esirgemeyen Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR’e, başta proje mimarı öğretmenimiz Mahbup Ela YALÇIN ve merkezimiz personeline ayrıca destekleri için Prof. Dr. Tahir ATICI, Prof. Dr. Şahlan ÖZTÜRK ve Doç. Dr. Uygar KANLI’yateşekkür ederiz.