NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-Bir-Sen tarafından daha önce beş defa çeşitli alt başlıklarda düzenlenen hatıra yarışmalarını, Bu senede üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin katılacağı “Unutamadığım Öğretmenim” konulu Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması olarak düzenlendi ve sonuçlandı. 

Üniversite öğrencilerinin öğretmenlerine ilişkin anılarını gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışma 20 Kasım 2015 tarihinde sona ermişti.

Yarışma sonucunda Nevşehir şube birincisi olarak Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Kübra Delibaş’ın yazdığı hatıra seçildi.

Türkiye geneli şubeler de dereceye giren eserler, kitap olarak yayımlanacak ve yine ücretsiz dağıtılacak.

Ödül töreni 6 Ocak 2016’da yapılacak olan yarışmadan Türkiye genelinde birinci olacak eser sahibine 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, Mansiyon’a (üç adet) bin TL, Jüri Özel Ödülü’ne 2 bin TL verilecek. Ayrıca, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere, daha önce yapılan hatıra yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı “Kelebeğin Rüyası” kitabı hediye edilecek.

5 hatıra yarışmasının il birincileri kitap olarak yayınlandıBundan önce yapılan hatıra yarışmaları başta eğitim çalışanları olmak üzere tüm kamuoyu tarafından takdirle karşılanmış, birbirinden değerli eserlerin arasından il birincisi olarak seçilen metinlerden oluşturduğu hatıra kitapları, kitap dünyasının seçkin eserleri arasında yerini aldı.