NEVŞEHİR(MHA) Erken Evlilik çocuk gelinler projesi eğitimi İstiklal İlk Okulu ve 30 Ağustos İlk Okulu toplantı salonunda velilere Toplumsal cinsiyet eşitliği ve erken evlilik eğitimi verildi

Proje Koordinatörü Makbule Atlı, saha çalışmalarının bir bölümünü tamamladıklarını belirtirken, ilk çalıştayı Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde İstiklal Okulunda yapıldığını söyledi.

Okul müdürleri ayrıca cami imamı ve Mahalle Muhtarı Mehmet Akif Ersoy  Okul Velileri, mahallenin kadınlarının  katılımı ile üç günlük bir eğitim yapıldı.

Proje koordinatörü Atlı, bu projeyi yazmadan önce İl genelinde ve kazalarında yaptığı saha çalışmalarında araştırma yaptığını dile getirdi. NEVKAD Başkanı Makbule Atlı İçişleri Bakanlığından  hibe Aldıklarını ve Nevşehir il dernekler müdürlüğünün destekleri ile  Erken Evlilik Çocuk Gelinler Projesini Nevşehir Kadın Derneğinin yürüttüğünü dile getirdi, Projenin destekçileri arasında Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Nevşehir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulamaları Araştırma Merkezi, okul müdürleri, mahalle imamları ve mahalle muhtarlarının yer aldığını kaydeden NEVKAD Başkanı Atlı, “Çocuk Gelinler” sorunun başka toplumsal problemlere neden olmakta “Erken yaşta evlendirilen kız çocukları ailelerinden ve arkadaşlarından uzaklaşmakta. Evde şiddete ve yoksulluğa açık hale getirilmektedirler. Genç ve eğitimsiz annelerin çocuk yetiştirmek konusunda yetersiz olması sık hamileliklere neden olmakta; kız çocuklarının fiziksel gelişimleri tamamlanmadan evlenmeleri toplumsal bir yara olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorununun çözümü ve engellemesi amaçlanmaktadır” dedi.